Nova vest
Košarka

Petak, 16.04.2004.

23:53

GY: Cibona lako do finala

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Cibone plasirali su se u finale Goodyear lige, pošto su u polufinanom meču savladali Union Olimpiju sa 97:81. U finalu Cibona se u nedelju sastaje sa Refleksom.

Drugo polufinale bilo je znatno manje uzbudljivo od prvog, a prisustvovalo mu je svega dve i po hiljade ljudi. Cibona je brzo stekla visoku prednost, a do poluvremena bila je u plusu od 15 poena. U nastavku razlika je dosegla i 26 pogodaka, da bi Ljubljančani koliko-toliko smanjili u finišu, kada je zagrebački tim igrao sa drugom postavom. Igrač utakmice bio je Marko Popović sa 17 poena i 7 asistencija. U poraženom timu bolji od ostalih bio je Marino Baždarić sa 16 poena.

Domaćin završnog turnira Jadranske lige već u prvoj četvrtini napravio je je prednost od sedam poena, a u 17. minutu utakmice Cibona dolazi do 16 poena prednosti. Prvo poluvreme Cibona je rešila u svoju korist 52:37 i već tada je bilo jasno da će zagrebačka ekipa igrati u finalu Jadranske lige.

U ekipi Cibone najbolji strelci bili su Marko Popović sa 17, Joško Poljak sa 13 i Andrija Žižić 12 poena. U Olimpiji su najefikasniji bili Marino Baždarić 16 i Sašo Ožbolt sa 13 poena.

Trener Cibone Dražen Anzulović rekao je novinarima da bi ovim izdanjem njegove ekipe trebalo da budu zadovoljni svi koji rade u Ciboni i vole taj klub.

"Odigrali smo maksimalno disciplinovano, a tri četvrtine smo igrali na izuzetno visokom nivou. Pravo je zadovoljstvo voditi ekipu u kojoj ima toliko raspoloženih igrača", rekao je Anzulović.

O meču sa Refleksom, Anzulović je rekao da je i ranije isticao da mu se dopada ekipa Refleksa i način na koji igra.

"Refleks je, kao i Cibona, imao napornu sezonu. Oni su sigurno umorni posle dramatične utakmice sa Zvezdom. Nadam se da ćemo, uz pomoć publike, dobiti Refleks", rekao je Anzulović.

Trener Olimpije Sašo Filipovski rekao je da je Cibona bila bolja u svim elementima igre.

"Potpuno smo nadigrani. Moj tim je bio previše nervozan i bez samopouzdanja. Svakako da nisam zadovoljan, očekivao sam veći otpor i da će se utakmica odlučivati u poslednjoj četvrtini, a ne da će biti rešena već na poluvremenu", rekao je Filipovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve