Nova vest
Košarka

Utorak, 30.03.2004.

21:29

Reflex nije uspeo da se plasira u finale ULEB Kupa

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U revanš meču polufinala ULEB Kupa Hapoel je u Jerusalimu savladao Refleks sa 79-76 i plasirao se u finale ULEB Kupa. Hapoel je uspeo da sačuva minimalnu prednost koju je imao u završnici iako su igrači iz Železnika imali poslednji napad kojim su mogli da izbore produžetak ili plasman u finale. Redži Frimen je medjutim bio dobro pokriven i dodao je loptu do Bojana Popovića koji je pod pritiskom šutirao za tri poena i promašio.

Reflex je loše počeo meč, ali u drugoj četvrtini uspeo da se vrati i poluvreme završi sa prednošču od pet poena razlike, 41:36.

U trećoj četvrtini odličan start Reflex-a, razlika je za momke iz Železnika bila i preko deset poena, ali tada se budi plejmejker Hapoela, Vili Solomon i odličnom serijom uz pomoć Nigerijca Tundžija Avodžobija i sunarodnika Mekartija stiže i prestiže goste.

Do kraja se vodila rezultatski izjednačena borba, a domaćini su bili prisebniji u završnici.

Najbolji i najefikasniji igrač utakmice bio je Vili Solomon sa 34 koša. Avodžobi je predvodio domaćine sa 9 skokova, i bio drugi strelac ekipe sa 21-nim košem. Makarti je postigao 13 poena. Kod gostiju najefikasniji je bio Ognjen Aškrabić sa 18 koševa. Drugi strelac bio je Stefanović sa 17, a treći Frimen sa 15 poena.

Rezultat posle četvrtina: Hapoel-Reflex 27:22, 36:41, 60:57 i 79:76.

Utakmici je prisustvovao predsednik Izraela Moše Kacav, koje se pre početka susreta pozdravio sa igračima gostujućeg i domaćeg tima.

U prvoj utakmici u Beogradu Refleks je pobedio sa 70:69.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve