Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.03.2004.

20:19

Vukosavljević u Lovćenu, stiže i Čarapić?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dvadesetogodišnji centar Vladan Vukosavljević, visok 205 cm, u Superligi Srbije i Crne Gore igraće za Lovćen. Vukosavljević je postigao dogovor sa Cetinjanima, uz saglasnost njegovog dosadašnjeg kluba OKK Beograda i Crvene zvezde, koja je njegov matični klub.

Na taj način Cetinjani bi trebalo da reše problem centarske linije, koji je nastao kada je Lovćen raskinuo ugovor sa Borisom Raičevićem. Vukosavljević je u Efes ligi prosečno igrao 30,29 minuta, postizao 14,43 poena, uz prosek šuta iz igre od 53,92 odsto, i imao 6,62 skokova, 1,76 osvojenih lopti i 0,67 blokada po meču.

Direktor Lovćena Sreten Djikanović rekao je da je moguće da mladi Vukosavljević ostane i duže na Cetinju.

"On ima solidnu statistiku, a kako se Superliga igra u ritmu sreda-subota, potrebno nam je da Marko Rakočević dobije pomoć na toj poziciji. Uz to, u pitanju je mlad igrač, pa ako se pokaže, moguće je da ga angažujemo na duži period", rekao je Djikanović.

Cetinjani će, najverovatnije, sutra dobiti još jedno značajno pojačanje - nakon što je Efes ligu odigrao u dresu Atlasa, za Lovćen će ponovo zaigrati plejmejker Ranko Čarapić. On se dogovorio oko uslova sa Lovćenom, s tim da je ostalo da dogovor postignu Čarapić i Atlas.

Djikanović kaže da je za njih posao oko Čarapića završen. Čarapić (33 godine, 185 cm) je u dresu Atlasa igrao prosečno 24 minuta, postizao 6,5 poena po meču, imao 2,71 aistenciju, 1,29 skokova i 0,79 ukradene lopte po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve