Nova vest
Košarka

Subota, 20.12.2003.

16:03

Miodrag Babić predsednik KSSCG

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Skupština Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore izabrala je Miodraga Babića za predsednika Upravnog odbora ovog tela. Babića je na subotnjem zasedanju predložio Košarkaški savez Srbije, čiji je red bio da predloži kandidata, a predlog su prihvatili delegati iz Crne Gore. Skupština je izabrala Upravni odbor i usvojila novi Statut.

Upravni odbor je novo telo, umesto predsedništva, i sastoji se od pet članova - tri iz Srbije i dva iz Crne Gore. U njega su iz Srbije izabrani predsednik Miodrag Babić, Blažo Stojanović i Dušan Knežević, a iz Crne Gore Vesko Barović i Želimir Cerović.

Babić je bio predsednik KSJ-a od 1987. do 1989. godine.

Ostali delegati i funkcioneri u KS SCG biće izabrani u narednih 60 dana, a za to vreme će većina članova ostati na pozicijama vršilaca dužnosti.

Skupština je izabrala i Boru Stankovića za počasnog predsednika KS SCG.

"Svestan sam trenutka u kome se nalazi naša košarka. Želim da se sada svi udružimo i vratimo sport na one visine na kojima je bila. Prvi će nam zadatak biti da završimo reorganizaciju i da okupimo sve snage koje mogu da pomognu košarkaškoj organizaciji", rekao je Babić u prvom obraćanju novinarima na novoj funkciji.

Protivkandidati Babiću bili su Dragan Kapičić i Dušan Knežević, ali su delegati iz Srbije u četvrtak odlučili da kandidat KSS-a bude Babić, uprkos protivljenju Crvene zvezde i Refleksa, koji su tvrdili da tada nije bilo kvoruma.

Predstavnici ovih klubova današnje zasedanje su napustili ranije i najavili da će "ispitati kandidacioni postupak" i da će preduzeti protivmere ako se uspostavi da je on bio nelegalan.

Zvezda je najavljivala da će u subotu ipak kandidovati Kapičića, ali to se nije desilo. "Crveno-beli" su optuživali Babića da nije predstavio program i da će njegovo obavljanje funkcije biti "sukob interesa" jer je on predsednik skupštine Hemofarma.

"Ne bih dalje da širim sukob. Moj tim je ispao iz prve B lige kada sam prvi put bio predsednik i neću da odgovaram na neosnovane reči. Program ne treba da bude samo moj, to treba da bude kolektivni napor, delo stručnjaka", rekao je Babić.

On je najavio da će Savez početi da se bavi vlasničkom strukturom klubova, posle čega će, kako je rekao, stvari biti jasnije i lakše.

Babić nije želeo da odgovara o personalnim rešenjima, ali je najavio da Stručni savet neće imati više članova od Upravnog odbora i da će u njemu "sedeti ljudi od autoriteta i integriteta".

"Prvo treba da raščistimo sa sopstvenim nejedinstvom, a posle ćemo lakše rešavati stvari koje potresaju našu košarku", dodao je Babić i naglasio da bi košarka "mogla da se ugleda na fudbalsku organizaciju, u kojoj je očuvano jedinstvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve