Nova vest
Košarka

Utorak, 12.08.2003.

18:35

Italija: Virtus vraćen u prvu ligu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaški klub Virtus iz Bolonje treba da se vrati u prvu ligu, iz koje ga je izbacio Košakraški savez Italije, presudio je danas okružni sud u Bolonji.

Slavni klub je 15 puta bio prvak Italije i dva puta prvak Evrope, a FIP ga je izbacio iz lige zbog tužbe slovenačkog reprezentativca Sanija Bećirovića, koju je podneo zbog neisplaćene plate.

Virtus se obratio sudu u svom gradu u pokušaju da se odluka preinači. Saslušanje će se održati 28. avgusta, ali FIP treba odmah da vrati klub u prvu ligu.

Virtus je imao mnogo finansijskih problema i mnogim igračima je ostao dužan. Bećirović je tužio klub, a sud je doneo odluku da bolonjski "crno-beli" moraju da mu plate čak osam miliona evra.

Ovaj slučaj je sličan slučaju fudbalskog drugoligaša Katanija, koji je izbačen u treću ligu. Katanija je bila u svadji sa Fudbalskim savezom Italije, jer je tvrdila da treba da dobije bodove jer je njihov rival igrao sa suspendovanim igračem. Ova rasprava stvorila je veliku buru u Italiji, gde nije sasvim jasno da li okružni sudovi imaju više nadležnosti od nacionalnih sportskih saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve