Nova vest
Košarka

Petak, 20.06.2003.

09:13

Hemofarm podnosi tužbu protiv predstavnika Darka Miličića

Izvor: Blic

Autor:Blic

Default images

Predsednik vršačkog KK Hemofarma Miodrag Babić optužio je agenciju “Pinekl”, koja zastupa njihovog “bivšeg” člana Darka Miličića da opstruiše njihov ugovor sa ovim igračem.

Košarkaški klub Hemofarm hitno će pokrenuti sudski postupak u Višem sudu države Njujork protiv agencije «Pinnacle» i drugih strana za koje KK Hemofarm tvrdi da svesno i nepravedno na medjunarodnom planu opstruišu njihov ugovor sa Darkom Miličićem, igračem koji će verovatno biti 2. pik na NBA draftu. Da bi obezbedio da Darko Miličić ispoštuje svoje ugovorne obaveze prema KK Hemofarm, klub takodje namerava da pokrene arbitražni postupak u Arbitražnom sudu za sport u Lozani, protiv bilo kog NBA tima, koji izabere ovog igrača”, stoji u saopštenju koje je potpisao Miodrag Babić, predsednik Skupštine KK Hemofarm.

KK Hemofarm ima dva važeća ugovora – ugovor o radu i ugovor o profesionalnom angažovanju sa igračem, koje namerava da brani, ali ostaje otvoren za pregovore po tom pitanju. Pomenuti ugovori su sklopljeni prema važećim propisima i medjunarodnim sportskim pravilima. Na osnovu ovih legitimnih i obavezujućih ugovora po obe strane, igrač je dobijao novčanu nadoknadu i druge prinadležnosti. Poštujući ugovore i njihovu suštinu, klub je sve svoje obaveze prema Miličiću izvršavao blagovremeno, uz stalnu promociju ovog igrača”.

Cilj KK Hemofarm je da razvija i promoviše mlade igrače u najboljem mogućem radnom okruženju, ali i da zaštiti igrače koje izgradi u sopstvenoj školi košarke. Činjenica je da “Pinnacle” i drugi olako ignorišu naše ugovore sa Miličićem i zanemaruju njegove obaveze prema našem timu”, dodaje se u saopštenju.

Miličić je u izjavi za “Sport” naveo da je razočaran ovakvim postupkom uprave Hemofarma:

"Nekoliko meseci smo razgovarali o svemu sa Hemofarmom, želeo sam da ostanem u dobrim odnosima sa upravom bivšeg kluba, da zaboravimo sve nesuglasice... ali posle ovoga teško da ću to moći. Ne znam kako će biti, da li ćemo morati da platimo traženih 10 miliona ili ne. Jedno je sigurno, ostaje mi mnogo lepih uspomena i prijatelja u Vršcu, ali iskreno više ne želim da čujem za Hemofarm", rekao je Miličić.

Do sada najveće obeštećenje koje je jedan NBA klub platio za Evropljanina je 2,5 miliona dolara koliko je Memfis izdvojio Barseloni za Pau Gasola. Rekord po obeštećenju u NBA ligi drži kineski reprezentativac i centar Hjustona Jao Ming, koji je svom bišem klubu Šangaj Šarksima za slobodu isplatio 13,5 miliona dolara. Kada je 1989. godine Vlade Divac odlazio u NBA ligu Los Andjeles Lejkersi su Partizanu isplatili obeštećenje od 400.000 dolara i to u tri rate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve