Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.04.2003.

18:46

Kup Radivoja Koraća: Hemofarm i Zvezda u polufinalu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Košarkaši Hemofarma iz Vršca i Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, kako se od ove godine zove Kup Srbije i Crne Gore. Zvezda je u uvodnom meču turnira u Nišu savladala Rudar Sjever iz Nikšića sa 105:60, dok je Hemofarm bio bolji od Budućnosti rezultatom 102:94 (26:28, 18:33, 25:25, 25:16).

U derbiju četvrtfinala Hemofarm je vodio sve vreme, a u jednom trenutku Budućnosti je pretila katastrofa. Prvi period pripao je Vrščanima rezultatom 28:26, ali je odlična igra u napadu dovela do čak 17 poena prednosti na poluvremenu (61:44). U tim trenucima Budućnost nije mogla da se sastavi, a odličnu igru pružao je ceo vršački tim.

Većim delom treće četvrtine razlika je održavana, ali je Budućnost zatim ušla u seriju. Sredinom poslednjeg perioda Podgoričani su imali –7, i posed lopte. Čabarkapa je pogrešio, usledila je kontra i razlika je vraćena na 10 poena, a Hemofarm je posle toga umeo da sačuva prednost. Posle utakmice sekretar Budućnosti Tihomir Vučinić napao je igrača Hemofarma Vasiljevića, posle čega je nastala gužva. Situacija se smirila posle nekoliko minuta.

U prvoj utakmici četvrtfinala Zvezde je lako savladala Rudar Sjever iz Pljevalja. U duelu dva neravnopravna protivnika nije bilo iznenađenja. Crvena zvezda je od početka meča dominirala, a igrači Rudara su bezuspešno pokušavali da im se suprotstave. “Crveno-beli” su tokom meča odmarali Skunija Pena, Obinu Ekezija i Jovana Koprivicu, ali to nije uticalo na ubedljivu pobedu.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Milan Dozet sa 24 poena, a solidno su odigrali Goran Jeretin (13), Aleksandar Gajić (12), Zlatko Bolić (12) i Goran Cakić (12). U poraženom timu, bolji od ostalih bio je Igor Milićević koji je postigao 17 poena, dok je Ranko Knjeginjić postigao 16.

Košarkaši Crvene zvezde su ovom pobedom obezbedili plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, gde očekuju pobednika susreta FMP Železnik - Lovćen.

Izjave aktera mečeva prvog dana

Trener košarkaša Crvene zvezde Aleksandar Trifunović rekao je posle utakmice da je "Zvezda pokazala zašto je bila apsolutni favorit u ovom susretu".

"Jovan Koprivica i Mlađan Šilobad nisu igrali zbog lakših povreda. Mislim da je realno da u polufinalu igramo sa FMP Železnikom, ekipom koju odlično poznajemo. To bi bilo dobro, jer želimo da im se revanširamo za neke ranije poraze", istakao je Trifunović.

Trener Rudara Rondović čestitao je Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi i naglasio da je plasman njegove ekipe na završni turnir Kupa Radivoja Koraća najveći uspeh u klupskoj istoriji.

"Trudili smo se da se pokažemo u što boljem svetlu. Međutim, dosta mladih igrača od treme nije uspelo da odigra onako kako zaista može. Imali smo problema u putu i stigli smo samo nekoliko sati pre početka utakmice, tako da je i to neko objašnjenje zašto smo se slabije suprotstavili protivniku", dodao je Rondović.

Trener košarkaša Hemofarma Željko Lukajić rekao je da je njegov tim zasluženo pobedio Budućnost i plasirao se u polufinale.

"Imali smo kontrolu za vreme celog meča, osim u poslednjoj četvrtini. Uspeli smo da sprečimo ofanzivni skok igrača Budućnosti. Ipak, moraćemo da razgovaramo o padu koncentracije u finišu utakmice, kada su moji košarakaši pomislili da je sve gotovo", istakao je Lukajić.

On je dodao da Hemofarm ostaje u Nišu da se pripremi za naredni susret, koji će najverovatnije da igrati sa Partizanom.

Trener Budućnosti Miodrag Baletić je istakao da je pobednika odlučilo to što su Vrščani imali više raspoloženih igrača.

"Mislim da nismo bili dovoljno koncentrisani", dodao je Baletić, a zatim prokomentarisao incident koji se dogodio posle utakmice: "To nije posledica mržnje, već ishitrenosti igrača i ne bi trebalo da baci senku na ceo susret".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve