Nova vest
Košarka

Sreda, 19.03.2003.

18:38

Fiba kup: Hemofarm - Skonto 124:77,Vrščani u četvrtfinalu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši vršačkog Hemofarma pobedili su na domaćem terenu letonski Skonto iz Rige sa 124:77 (34:15, 39:19, 28:19, 23:24), u petom kolu B grupe FIBA Kupa.

Vrščani su pred oko 2.000 gledalaca u svom "Milenijumu" pobedu praktično obezbedili već u prvoj četvrtini, u kojoj su ostvarili prednost od čak 19 poena.

Najefikasniji igrač susreta bio je Darko Miličić sa 37 poena (procenat šuta iz igre čak 89 odsto). Pored njega dobru igru u domaćem timu pružili su i Nebojša Bogavac sa 30 i Djordje Djogo sa 17 poena.

U ekipi Skonta najzapaženiji je bio atraktivni Amerikanac Troj Ostler kojin je zabeležio 33 poena.

U poslednjoj utakmici takmičenja u grupi B, Hemofarm gostuje u Litvaniji, gde igra sa ekipom Lijetuvos Ritas.

Na konferenciji za novinare posle utakmice trener Hemofarma Željko Lukajić istakao je da je zadovoljan pobedom, ali "s obzirom da je u Evropi svaki koš bitan, jer se igra za najbolji koeficijent", nije zadovoljan što je njegovim igračima u poslednjoj četvrtini opala koncentracija.

Prema njegovim rečima, presudan je bio odličan ulazak njegove ekipe u utakmicu za koju su se dobro pripremili.

Trener Skonta Valdis Valters rekao je da mu je žao zbog ove utakmice i naglasio da je ključ njihovog poraza bila upravo prva četvrtina.

"Mislili smo da smo spremni ali nismo bili. Ukoliko bi mogli ponovo da odigramo utakmicu mislim da rezultat ne bi bio ovako visok. U svakom slučaju, ovo nam je dobra lekcija", rekao je Valters i poželeo Hemofarmu da osvojio FIBA Kup.

Najbolji akter večerašnjeg susreta Darko Miličić je rekao da je Hemofarm na osnovu iskustava iz Rige i pobeda Skonta protiv ekipa PAOK-a i Lietuvos Ritasa, očekivao težu utakmicu. Na pitanje novinara da li bi mogao svaki put da ponovi ovako blistavu partiju, Miličić je odgovorio "Teško!".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve