Nikolić: Plan je bio drugačiji...

Loša komunikacija između klupe i terena presudila je u polufinalu, kaže trener Radničkog Miroslav Nikolić.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2013.

19:41

Default images

Kragujevčani su imali gotovo dobijenu utakmicu, ispustili plus 7 dva minuta pre kraja, a u poslednjih pola minuta imali tri napada za pobedu.

Posle jedne izgubljene lopte i dva promašena bacanja Vajta, u poslednjem napadu Mijatović je promašio trojku. Nikolić kaže da je njegov plan za napad bio sasvim drugačiji.

Tražio sam u poslednjem napadu da Stiven Marković prenese loptu, a da Ćapin šutira za dva poena, ali očigledno igrači nisu primili tu informaciju“, požalio se Miroslav Nikolić.

Meč u Laktašima obeležili su naleti obe ekipe – Radnički je u prvom delu imao plus 13, a Zvezda u nastavku dva puta po plus devet, da bi kragujevački klub u finiš ušao se prednošću koja je izgledala nedostižno.

Sve ste videli, imali smo ih. Promenili smo igru u odbrani, provocirali smo njihov šut. U najvećem delu meča to je funkcionisalo kako treba. Oni su vodili i sa devet razlike, ali smo uspevali da ih stignemo. U četvrtoj četvrtini smo poveli 78:71, praktičmo smo prelomili meč, ali nismo pobedili. Poslednja dva minuta nismo dali koš“, kaže Nikolić. „Koncentracija za ta dva minuta je pala, verovatno smo mislili da smo već dobili utakmicu“.

Uprkos tome, prilika je bilo. Na 15 sekundi pre kraja Teriko Vajt je pri nerešenom rezultatu išao na liniju slobodnih bacanja i promašio oba. Vajt je i nekoliko minuta pre toga vezao dva promašaja, u trenutku najveće Zvezdine prednosti.

Vajt je NBA igrač, ali promašio je oba penala“, kaže Nikolić.

Radnički je tako u petom meču sa Zvezdom izgubio četvrti put, ovog puta u ključnom meču. Treći put u nizu meč je odlučen u poslednjem minutu.

Kragujevčani su primarni cilj za sezonu ostvarili plasmanom u Evrokup, a Sledeći je plasman u plej of domaće Superlige, kojim bi overili vizu za sledeće izdanje ABA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: