Hemofarm – Partizan (pon, 18h)

Košarkaši Hemofarma i Partizana u ponedeljak od 18 časova igraju srpski derbi u okviru 15. kola NLB lige.

Izvor: SO

Nedelja, 09.01.2011.

18:36

Default images

Trener ‘crno-belih’ Vlade Jovanović ceni ekipu Hemofarma i ističe težak raspored takmičenja.

“Hemofаrm je izuzetno kvаlitetnа ekipа koja je odlično počelа sezonu. Došlo je do pаdа rezultаtа, аli su pokаzаli u prethodnim utаkmicаmа dа su u uzlаznoj putаnji. Igrаju аgresivnu odbrаnu, imаju odličаn kontrаpаd i šut zа tri poenа. Nаmа će biti dodаtno teže zbog rаsporedа, аli ne možemo dа birаmo”.

“Treće gostovаnje u nizu. Imamo jаko težаk rаspored, veomа zbijen. Zbog obаvezа Budućnosti u odloženoj utаkmici Evrokupа sа Grаn Kаnаrijom, mi smo sа njimа igrаli u petаk, već u ponedeljak sа Hemofаrmom, potom u četvrtаk sа Širokim, а zа vikend sа Cedevitom. Moram da spomenem da smo prošlu godinu završili tek 28. decembrа. Dаkle prаktično četiri kolа se igraju svаki drugi dаn”, dodao je Jovanović.
kkhemofarm.rs
Hemofarm je niz od pet uzastopnih poraza u Jadranskoj ligi prekinuo trijumfom nad Cibonom, što je igračima vratilo veru u sebe.

“Za nas je meč sa Partizanom veoma važan jer bi nas pobeda vratila u gonji deo tabele. Crno-beli su ušli u seriju pobeda, slavili su u ‘Morači’ protiv Budućnosti, što dovoljno govori o njihovoj spremnosti. Sa druge strane, mi smo novogodišnju pauzu iskoristili da vratimo kontinuitet treninga, postepeno dižemo formu, što smo pokazali u meču sa Cibonom. Vratili smo samopouzdanje i verujem da ćemo se brzo vratiti na pobednički kolosek”, rekao je krilni centar ‘farmaceuta’ Boris Savović.

Trener Željko Lukajić još ima kadrvoskih problema – van stroja su Božović i Maraš, a Borisov i Anđušić će igrati iako zbog visoke temperature nisu trenirali prethodnih dana.

“Partizan ima snažne centre, pre svega Džavaija i Katića, a mi smo baš u reketu desetkovani. To jeste otežavajuća okolnost, ali imamo mi i druge kvalitete, koje ćemo pokušati da iskoristimo na najbolji način –Čeka nas težak posao. Oni igraju jako agresivno, pogotovo u odbrani, o čemu svedoči i podatak da imaju najviše napravljenih faulova u NLB ligi. Na tu njihovu agresivnost moramo da odgovorimo istom merom, baš kao što smo to učinili protiv Cibone”, kaže Savović.

U dosadašnjih 66 međusobnih okršaja Partizan je ostvario 53 pobeda, a Hemofarm 13. ‘Crno-beli’ trenutno imaju skor 8-6 i peti su na tabeli NLB lige, dok Vrščani sa po sedam pobeda i poraza zauzimaju desetu poziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: