NLB: Mačvan MVP, Li prvi strelac

Najkorisniji igrač prvog dela sezone u NLB ligi je košarkaš izraelskog Makabija Milan Mačvan.

Izvor: SO

Subota, 01.01.2011.

21:19

Default images

Igrajući za vršački Hemofarm krilni centar reprezentacije Srbije imao je u proseku 26,08 indeksnih poena i završio je ispred Amerikanaca Drejpera iz Cedevite i Lija iz kragujevačkog Radničkog.

Upravo je Majkl Li najbolji strelac takmičenja sa 21,5 poena po utakmici, prvi skakač je Luka Žorić iz Zagreba sa prosečno 8,7 uhvaćenih lopti, dok je Dontej Drejper prvi asistent sa šest uspešnih dodavanja po meču.

Osim Mačvana i Lija, nema nijednog košarkaša iz srpskih klubova u kategorijama najkorisnijeg košarkaša i najboljeg strelca.

Drugi strelac lige je Bojan Bogdanović iz Cibone sa 19,23 poena po meču, dok je treći Mačvan sa 19,17.

Žorić je, kao što je napisano, prvi skakač, a prate ga krilni centar podgoričke Budućnosti Vladimir Dragičević sa 6,85 skokova po meču i Mačvan sa 6,75. Li je šesti na listi, a u prvih deset nalaze se i dvojica igrača Crvene zvezde – Strahinja Milošević i Uroš Nikolić imaju po 5,77 skokova i dele sedmu poziciju sa Zubčićem iz Cibone.

Dontej Drejper iz Cedevite ima šest asistencija po meču drugi je Stiven Marković iz Radničkog (4,92), a treći Vedran Morović iz Širokog (4,46). Plej Hemofarma Miljan Pavković četvrti je sa 4,32 uspešna dodavanja po utakmici.
Drejper je i prvi ‘kradljivac’ lopti sa 2,69 po meču, drugi je Li, a treći Siniša Štemberger.

Prvi bloker je Luka Žorić iz Zagreba (1,08), ispred Zvezdinog Uroša Nikolića (1) i Jana Veselog iz Partizana (0,92).

Neslavnu prvu poziciju u kategoriji izgubljenih lopti drži Damir Mulaomerović sa 3,7 po meču, drugi je Stiven Marković, a treći Bojan Bogdanović.

Kada se saberu rezultati timova iz svake države ponaosob, Srbija, poslednje četiri sezone prva na listi, sada je na poslednjem mestu. Najuspešniji su predstavnici Slovenije, slede ekipe iz Bosne i Hercegovine, pa timovi iz Hrvatske i Srbije.

Takmičenje u NLB ligi nastavlja se petog januara, Partizan gostuje Budućnosti, Hemofarm putuje u Zagreb na megdan Ciboni, Radnički dočekuje Zagreb, a Crvena zvezda ekipu Nimburka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: