Zadar: Kamenovan autobus Partizana!

Autobus Partizana kamenovan je u Zadru u nedelju nešto posle 20 časova, po završetku meča 11. kola NLB lige.

Izvor: AK

Nedelja, 12.12.2010.

22:04

Default images

Incident se dogodio u naselju Bili Brig kada su "crno-beli" krenuli na aerodrom, a sportski direktor Partizana Dragan Todorić potvrdio je za B92 da je jedan kamen okrznuo trenera Jovanovića.

"Kada smo krenuli iz hale pogođen je autobus sa dva kamena. Jedan je razbio staklo i pogodio Vladu Jovanovića u lice. Srećom, samo ga je okrznuo, tako da mu je lice malo isečeno i natečeno", rekao je Todorić za B92.

"Nije ništa strašno kako je moglo da bude", dodao je Todorić.

Pored kamena koji je razbio staklo i zakačio Jovanović, drugi je udario u lim. Na sreću niko više nije povređen u autobusu koji je u vlasništvu gradske kompanije "Liburnija" kojim se inače najviše služe košarkaši Zadra.

Igrači Partizana su drugim prevoznim sredstvom nastavili put do aerodroma "Zemunik", a zaposleni u zadarskoj policiji obavili su uviđaj, piše "Slobodna Dalmacija".

Direktor Zadra Zdenko Mićić izrazio je žaljenje zbog incidenta.

"Neverovatno da se takve situacije događaju u našem gradu u 21. veku. Odmah nakon saznanja o nemilom događaju nazvao sam direktora Partizana Dragana Todorića i izvinio mu se u ime kluba i građana Zadra na ovom divljačkom činu agresije pojedinaca", istakao je Mićić.

Odmah po saznanju o incidentu oglasio se Boris Marin, predsednik udruženja navijača "Tornado".

"Odgovorno tvrdim da Tornado sa tim činom nema nikakve veze. Mi smo na tribini pokazali kako se bodri svoj klub i oštro osuđujemo taj događaj", kratko je rekao Marin, a prenela "Slobodna Dalmacija".

Incident je oštro osudio i gradonačelnik grada Zadra, Zvonimir Vrančić.

"Obavešten sam o nemilom događaju i izražavam iskreno žaljenje što se takve događaju u našem gradu. Bio sam na utakmici koja je protekla bez incidenata, iako mi se nije svidelo nekoliko verbalnih povika. Oštro osuđujem bilo kakvo nasilničko ponašanje i očekujem da policija odradi svoj posao te privede odgovorne za ovaj čin, te da se vinovnici izgreda oštro kazne", rekao je Vrančić.

"Institucije i građani Zadra poštuju svoje goste i čine sve kako bi grantovali njihov ugodan i siguran boravak u svom gradu. Napadače treba pronaći i individualizovati kako bi se tačno znalo ko su, te ih primereno kazniti. Ne sme se dogoditi da šačica nasilnika u svet šalje lošu sliku o Zadru. Zadar je civilizovan grad i borićemo se svim silama da to tako i ostane", zaključio je Vrančić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: