NLB: Partizan lako sa Radničkim

Košarkaši Partizana pobedili su Radničkiu ’Pioniru’ 85:62 , u 24. kolu regionelnog NLB šampionata.

Izvor: B92

Subota, 13.03.2010.

21:20

Default images

Gosti iz Kragujevca odlično su se držali u prvih 20 minuta. Radnički je u većem delu prvog poluvremena imao i prednost, a branilac titule je meč prelomio u trećoj deonici kada je Radničkom dozvolio da postigne samo tri poena (22:3).

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su kapiten Petar Božić i Aleksandar Rašić sa po 15 poena, a Amerikanci Bo Mekejleb i Lorens Roberts ubacili su po 12. U gostujućoj ekipi jedino je bivši košarkaš Partizana Vukašin Aleksić bio ’dvocifren’ sa 10 poena. Mijatović i Šepa dodali su po devet.

„Crno-beli“ su dosta usporeno počeli meč, očigledno veoma umorni od meča sa Barselonom u Evroligi, gosti su to iskoristili, i početkom četvrtog minuta imali su plus osam (11:3). Partizan se serijom 8-1 vratio u meč, ali Kragujevčani se nisu predali i trojkom Aleksića na startu drugog perioda došli su do šest razlike (24:18). Partizan je u samom finišu ipak stigao i prestigao prednost gostiju, pa je na poluvremenu bilo 39:34 za domaće.

U trećoj deonici gosti su postigli samo tri poena, a još neverovatnije zvuči podatak da nijedan nisu postigli iz igre. Jedno slobodno bacanje ubacio je Aleksić, a dva Urazmanov, pa je posle 30 minuta bilo ubedljivih 61:37.

Poslednjih deset minuta proteklo je u prijateljskom meču, pa je Partizan na kraju lako došao do 18. pobede. ’Crno-beli’ već u ponedeljak igraju još jedan meč NLB lige, pošto gostuju Bosni u sarajevu u odloženoj utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: