Hemofarm posle drame dobio Zvezdu

Košarkaši Hemofarma pobedili su Crvenu zvezdu u Vršcu sa 76:70 u 24. kolu NLB lige i tako su zabeležili 15. trijumf u regionalnom takmičenju.

Izvor: B92

Subota, 13.03.2010.

20:41

Default images

Domaći tim je na sedam minuta do kraja vodio sa 63:50, ali su se ’crveno-beli’ serijom trojki i dobrom igrom Bjelice vratili u meč (70:70). Ključnu trojku na minut do kraja pogodio je Šutalo, Zvezda je imala priliku da se vrati, ali su je Štimac i Bakić prokockali. Vrščane je predvodio Katić sa 17 poena i 11 skokova, a najbolji kod Beograđana bio je Bjelica sa 19 poena.

Osim Katića, u taboru Hemofarma zapaženi su bili Bojan Krstović sa 15 poena i 5 asistencije, Goran Jagodnik ubacio je 16, a Stefan Marković zabeležio je 13 poena i 6 asistencija.

Bjelica je, osim 19 poena, imao 6 asistencija i po 3 skoka i ukradene lopte, Oliver Stević imao je 13 poena i 9 skokova, a Marko Kešelj dao je 12.

Posle ravnopravne prve četvrtine, Hemofarm je sredinom druge deonice stvorio prednost +8 (29:21) zahvaljujući poenima Katića i Jagodnija, ali su se ‘crveno-beli’ do kraja poluvremena vratili u igru i posle koša Bjelice bilo je 36:36.

Drugo poluvreme počelo je rastrzano na obe strane, bilo je previše olako izgubljenih lopti i loše organizovanih napada. Prvi se iz letargije trgao domaćin, koji je trojkama kažnjavao nedovoljno mobilnu zonu protivnika.

Krstović i Jagodnik ubacili su po dve krajem treće i početkom poslednje četvrtine,pa je Hemofarm došao do +11. Slovenački reprezentativac se u potpunosti razigrao i upravo posle njegovih poena Vrščani su stvorilinajveći suficit na meču (63:50).

Činilo se da je pitanje pobednika rešeno, ali ekipa Aleksandra Trifunovića nije se predavala – ubacili su četiri trojke (Radivojević dva, Kešelj i Bakić po jednu) i približili se na -3 (67:64).

U tim trenucima dosta u igri Zvezde zavisilo je od Bjelice, koji se brinuo za organizaciju napada iako nije igrao na poziciji pleja. Upravo njegovim poenima (2+1) ‘crveno-beli’ izjednačuju rezultat, ali je već u sledećem napadu Šutalo pogodio trojku (73:70).

Potom je usledio niz smušenih poteza na obe strane – Radivojević, koji je odigrao vrlo loš meč, nije uspeo da organizuje napad i vreme je isteklo, pa je na 25 sekundi do kraja fauliran Šutalo.

Bek Hemofarma promašuje oba penala, ali Katić hvata loptu i potom biva polovično precizan sa linije bacanja (74:70). Bjelica umalo nije izgubio loptu, ali je na kraju dodao do Štimca, koji promašuje ‘zicer’.

Hemofarm ne uspeva da izvede loptu kako treba, ali ni Bakić da pogodi trojku koja bi goste vratila u igru, pa su Vrščani ostvarili pobedu.

Hemofarm: Despotović, Hil, Marković 13, Obrenović, Krstović 15, Šutalo 3, Mačvan 9, Katić 17, Borisov 2, Marjanović 1, Petrović, Jagodnik 16.
Crvena Zvezda: Kešelj 12, Kikanović 2, Radosavljević, Rondović, Milošević, Nedović 4, Stević 13, Radivojević 6, Štimac 5, Bakić 9, Bjelica 19.

Hemofarm je trenutno treći na tabeli Jadranske lige sa 15 pobeda i devet poraza, dok je Zvezda deveta sa skorom 10-14.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: