DV: "Okrećemo se Panatinaikosu"

Trener Partizana Duško Vujošević istakao da je vrlo bitna stvar za "crno-bele" što su uspeli da pravilno rasporede minutažu na meču protiv Zagreba (90:70).

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

22:52

Default images

"Drago mi je što smo pobedili Zagreb, koji je vrlo kvalitena ekipa. Prošlog vikenda osvojili su Kup Krešimira Ćosića, a od početka sezone su u igri za plasman na završni turnir regionalnog takmičenja", naveo je Vujošević i poručio da se "parni valjak" odmah okreće pripremama za meč protiv grčkog Panatinaikosa u Evroligi.

„Ne treba mnogo objašnjavati da ima mnogo umora kod nas. Ova situacija sa povredom jednog od glavnih igrača Marića, pa onda homeostazom koja je uspostavljena posle njegovog odlaska gde su napravljeni dobri rezultati, i ponovnim rušenjem toga da bi se postigla veća forma njegovim povratkom, sigurno je doprinela određenoj konfuziji koja se vidi u pojedinim momentima. Mi smo morali da se na tu našu specifičnu situaciju potrudimo da dobijemo utakmicu. Zadovoljan sam jer smo uspeli da rasporedimo potrošnju energije u odnosu na stepen ugroženosti naših igrača, a da pri tome ne rizikujemo konačan rezultat".

Trener regionalnog i državnog šampiona je zahvalio se publici na velikoj podršci koju je pružila "crno-belima".

"Naši navijači nas izvanredno bodre tokom čitave sezone. Možda smo trebali da donesemo odluku da ulaz na večerašnjoj utakmici bude slobodan kako bi se okupilo što više ljudi u hali", rekao je Vujošević.

Trener Zagreba Mensur Bajramović ocenio je da je njegov tim pružio dobar otpor favorizovanom domaćinu samo u prvih 15 minuta i da ne može biti zadovoljan učinkom "mrava" u nastavku duela.

"Povrede nekoliko veoma bitnih pojedinaca, pre svih Damira Mulaomerovića i Vladimira Krstića omele su nas da večeras pružimo bolju partiju", izjavio je Bajramović, koji smatra da su Cibona i Partizan sigurni učesnici finalnog turnira, dok će se za ostala dva mesta do kraja boriti Hemofarm, Olimpija, Budućnost i Zagreb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: