Partizan se revanširao Zvezdi

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 84:74 (21:17, 12:13, 25:19, 26:25) u derbi meču 21. kola regionalne NLB lige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 14.02.2010.

20:27

Default images

Tiimovi su bili u egalu tokom prvih 25 minuta, onda je Partizan preuzeo kontrolu na parketu i odlepio sa na sedam poena razlike, prednost je do kraja meča rasla i do najvećih +16. Odlučio je mnogo bolji šuti i timska igra šampiona, istakao se Jan Veseli koji je ubacio 21 koš i imao sedam skokova. Odličan je bio i povratnik Marić sa 13 poena, Videnov najefikansniji u ekipi Zvezde sa 15 poena.

Pored Bugarina kod Zvezde su najbolji bili Nemanja Bjelica sa 13 i Tejlor sa 12 poena, dok je Oliver Stević imao osam uz deset skokova. Veoma bitne poene za Partizan je u drugom poluvremenu ubacio Kecman koji je meč završio sa 12 poena, dok je Mekejleb i pored slabog šuta imao deset. Odlično je skakao (8) i igrao u odbrani Roberts, a ubacio je 11 poena.
Beta
Zvezda je uspela da parira Partizanu u skokovima (27:24 za Partizan) ali je veoma loše šutirala za dva poena (24-7), dok je ubacila šest od 16 trojki. Partizan je za dva bio veoma sigruan (25-16), dok je za tri šutirao 18-6.

'Crno-beli' su znatno bolje sarađivali u napadu napravivši 13 asistencija za razliku od četiri rivala.

Derbi je počeo čvrstom igrom u odbrani i greškama igrača oba tima u napadu, pa je prvi koš postignut tek posle 90 sekundi kada je Marko Kešelj pogodio trojku.

U nastavku se igralo koš za koš, a prvih deset poena Partizana postigao je Jan Veseli (12 u četvrtini), od čega šest posle koš faula. Prvu put posle više od mesec dana na parket se vratio i Aleks Marić koji je uz Čeha bio najzapaženiji u timu Partizana sa sedam poena, još je samo Rašić ubacio dva sa slobodnih bacanja.

S druge strane igrači Crvene zvezde su raspodelili učinak, a najbolji je bio Elmedin Kikanović sa šest poena i dva skoka.
FoNet
Izjednačena borba nastavljena je i u drugom periodu, a dominirale su odbrane dva tima. U 13. minutu, kod rezultata 21:21, posle faula Lorensa Robertsa, Duško Vujošević je oštro reagovao kod sudija zbog čega je dobio tehničku grešku. To nije donelo veću promenu na parketu jer su timovi i dalje bili u raskorako od samo jednog koša.

U ovom periodu Zvezda je ušla u problema sa penalima jer su Videnov i Kešelj napravili po tri faula. Veseli i Marić su i dalje bili jedini raspoloženi u 'crno-belom' timu, a Bo Mekejleb je u 16. minutu postao tek treći igrač Partizana koji je postigao koš iz igre za prednost svog tima (27:24).

Ovaj period igre u potpunosti je pripao srpskom šampionu koji je posle prve trojke na meču, koju je pogodio Dušan Kecman, stigao do sedam poena prednost (32:25).

Do kraja poluvremena Zvezda je sprečila 'goste' da se značajnije odlepe, a Bjelica je trojkom u finišu utakmicu vratio u egal (33:30).
Beta
Kao i prvu, Zvezda je i treću četvrtinu otvorila trojom kojom je Videnom izjednačio rezultat, a posle pogotka Mekejleba, Bugarin je pogodio još jednu za vođstvo 'crveno-belih'. Potom je Veseli uzvratio košem uz dodatno bacanje, a veoma efikasno otvaranje poluvremena nastavili su Tejlor i Mekejleb novim trojkama (41:41).

Polovinom četvrtine Partizan je ponovo preuzeo kontrolu. Šampion je bolje odigrao u odbrani i poenima Veselog, Marića i Rašića stigao do najveće prednost od 12 poena (54:42). U završnici perioda Partizan je imao problema u završnici ali je ipak održao prednost (58:49).

I završnu četvrtinu bolje je otvorila Zvezda koja je iskoristila slabu igru u napadu 'crno-belih' i spustila razliku na šest poena, ali je Dušan Kecman u dva napada vratio Partizan na +11, a Roberts svojim poenima u dva napada podigao na do, tog trenutka, maksimalnih 15 (71:56). Do kraja meča 'crno-beli' su lako sačuvali prednost i revanširali se za poraz iz prvog dela sezone.

Ovo je bila 15. pobeda Partizana, a 12. poraz Crvene zvezde u regionalnom takmičenju. 'Crno-beli' su i dalje drugi, a Zvezda deveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

406 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: