NLB: Budućnost u paklu 'Pionira'

Košarkaši Partizana dočekuju u subotu podgoričku Budućnost, u 20. kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 05.02.2010.

18:44

Default images

Šampion Srbije nije igrao prošlog vikenda meč u Sarajevu, pa Podgoričane dočekuje posle dva teška meča u Evroligi. Budućnost je u prethodnom kolu ubedljivo savladala Široki 77:57. U prethodnom susretu dva tima, u okviru sedmog kola regionalnog takmičenja, Partizan je u Podgorici slavio rezultatom 65:59. 'Crno-beli' su trenutno peti sa 13 pobeda, uz meč manje, dok je Budućnost šesta sa skorom od 12 pobeda i sedam poraza.

'Parni valjak' i bez svog najboljeg igrača Aleksa Marića igra u velikoj formi, ali posle dve iscrpljujuće utakmice sa najboljim ekipama na kontinentu dolaze negodni Podgoričani.

"Možda jesmo jedno lepo iznenađenje, u prva dva kola Top 16 faze Euroleague pobedili smo aktuelnog prvaka Evrope i potencijalno budućeg. Ali, to nije nikakav garant, ima još dosta da se igra. Jedini ključ da ostvarimo želje i ciljeve je da ostanemo sa obe noge na zemlji i da ka cilju idemo utakmicu po utakmicu, razmišljajući samo o prvoj sledećoj. Trenutno samo nam je samo Budućnost u mislima. Maksimalno smo koncentrisani na dolazak Podgoričana, svesni da moramo sa damo sve od sebe ako želimo da nastavimo seriju pobeda u NLB ligi", rekao je Petar Božić, kapiten Partizana.

Crnogorski predstavnik uvek igra na najvećem nivou protiv 'crno-belih', istakao je trener Partizana Duško Vujošević.

"Budućnost nam dolazi u najnezgodnijem mogućem trenutku. U pitanju je veoma neugodan protivnik, sa sjajnim radnim navikama i uvek silno motivisan, posebno protiv Partizana. Biće nam jako teško, moramo da se koncentrišemo, ako želimo da slavimo u tom meču".
partizan.rs
Budućnost igra odlično ove sezone. U 19 odigranih mečeva ostvarila je 12 pobeda, ali, u subotu gostuju najdominantnijoj ekipi u regionu i trenutno neporaženom timu druge faze Evrolige. Ekipi koja je pored Barse u PAO-a ove sezone pobeđivala još Olimpijakos, Efes Pilsen, Unikahu, Lijetuvos Ritas.

Toga su svesni i Podgoričani, ali ne žele da se bez borbe predaju. Hoće da što skuplje prodaju kožu protiv tima o kome se širom Starog kontinenta piše u superlativima.

"U prvom delu bila je tesna utakmica, a presudila je bolja igra Partizana u finišu. Gledamo kako “crno-bijeli” igraju u Evroligi, beleže sjajne rezultate, a i u NLB ligi igraju dobro. Partizan je apsloutni favorit, a nama jedino preostaje da se maksimalno borimo. Nemamo šta da izgubimo, jedino imamo obavezu da se od prvog do posljednjeg minuta maksimalno zalažemo i da pokušamo da iskoristimo, ako nam se ukaže, šansu za pobedu", izjavio je centar Budućnost M:tela Ivan Maraš.

Svoju šansu za iznenađenje “plavi” vide u činjenici da su se igrači Partizana emotivno i fizički potrošili u dramatičnom meču sa španskim šampionom u sredu veče.

"Partizan ima teže utakmica od nas na evropskoj sceni. Imali su u sredu veoma težak duel sa Barselonom. Možda su se tu malo emotivno i fizički potrošili. Zato možda neće od početka prići utakmici maksimalno angažovano i agresivno. Možda je tu naša šanda da zaustavimo njihov sjajan skok, posebno ofanzivni, po čemu su dominantni i u Evroligi. Uz to, biće potrebno da odigramo agresivno u odbrani kako bi zaustavi napadačku igru Partizana. U svakom slučaju biće veoma, veoma teško", istakao je 23-godišnjem košarkaš.

"Objektivno gledano, pobeda nad Partizanom u Beogradu bila bi iznenađenje. To nikako ne znači da se unapred predamo. U svakom meču, bez obzira sa kim igraš, imaš šansi da pobediš. Tako i mi imamo šansi i protiv Partizana, makar one bile minimalne. Daćemo sve od sebe, a da li će to biti dovoljno da napravimo iznenađenje, videćemo", zaključio je Maraš.

Utakmica 20. kola NLB lige između Partizana i Budućnosti igra se u subotu od 18 časova. Blagajne hale ’Pionir’ biće otvorene od 16 časova do početka utakmice, a cene karata biće 200 dinara za tribine i 400 dinara za parter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: