Tesan poraz Zvezde u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Zagreba u gostima sa 81:80 u 16. kolu NLB lige i sada imaju skor od sedam pobeda i devet poraza.

Izvor: B92

Subota, 16.01.2010.

19:45

Default images

Ključni pogodak postigao je Mulaomerovića na 20-ak sekundi do kraja, kada je Radviojević zakasnio na izlasku iz bloka, a Mulaomarović ubacio trojku. U poslednjem napadu Kikanović je u dva navrata primio loptu pod košem, ali nije uspeo ni da uputi šut. Zvezda se porazom udaljila od pozicije koja vodi u Evrokup naredne sezone. Najefikasniji kod 'crveno-belih' bio je Videnov sa 16 poena.

Tadija Dragićević imao je 15 poena (3-5 za dva, 2-7 za tri) i 5 skokova, Elmedin Kikanović dao je 12, a Vuk Radivojević imao je 11 poena i 8 asistencija.

Ante Tomić je u poslednjoj utakmici u dresu Zagreba (prelazi u Real) zabeležio 26 poena, 5 skokova i 3 asistencije, Luka Žorić imao je 18 poena i 7 uhvaćenih lopti, a Damir Mulaomerović dao je 16.

Ekipa Aleksandra Trifunovića nije najbolje počela meč, a kao i tokom celog meča najviše problema bilo je u reketu, kojim su vladali Tomić i Žorić, a periodično i Prkačin. Zagrepčani su konstantno imali prednost 5-8 poena, a Zvezda je u prvom poluvremenu održavala priključak zahvaljujući sjajnom Videnovu (14p, 4-4 trojke) i igri ’dva na dva’ Bjelice i Štimca u finišu.

Posle prvog dela igre bilo je 48:42 za domaće, ali Zvezda je furiozno krenula trećiu period i napravila seriju 20-3. U tom intervalu ’crveno-bele’ je odlično služio šut za tri poena, pre svih Radivojevića i Dragićevića, što je uz bolju odbraniu i nekoliko kontri dalo željeni rezultat.
Zona koju je forsirao trener Zagreba Pavličević polako je počela da se isplaćuje kada su Beograđani ušli u seriju promašaja iza linije 6,25m, a domaći postepeno smanjivali prednost.

Sve do završnice i rezultata 78:78 ’crveno-beli’ si vodili, a do egala je došlo zbog brojnih grešaka gostiju sredinom poslednje deonice, pre svih indisponiranog Majka Tejlora.

Posle kombinacije sa Radivojevićem Kikanović pogađa šut sa distance za novu prednost Zvezde (80:78), ali Mulaomerović na već opisani način postiže trojku.

U poslednjem napadu prvo je Kikanović primio loptu leđima okrenut košu, ali ona mu je izbijena, pa je posle ’mrtve lopte’ Zvezda imala još 2,5 sekunde za poslednju akciju. Radivojević je sa centra dodao do Kikanovića, koji je malo oklevao i lopta mu je ponovo izbijena. Centar ’crveno-belih’ je tražio faul, ali sudije nisu tako mislile i Zagreb je došao do trijumfa, desetog u regionalnom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: