Olimpija - Hemofarm (18h)

Košarkaši Hemofarma igraju u subotu (18h) protiv Olimpije u Ljubljani, u 13. kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

19:40

Default images

Vrščani u duel sa Olimpijom ulaze nakon sjajne serije od šest vezanih pobeda. Tokom protekle nedelje Hemofarm je na svom terenu zabeležio i prvenac u Evrokupu. Trener Stevan Karadžić rekao je pred gostovanje u glavnom gradu Slovenije da misli da Olimpija ima najkvalitetniji tim u ligi.

„Konstantno dižemo kvalitet igre, smanjili smo i oscilacije. Vratili smo se sa serijom pobeda, sada nam sledi veoma neugodno gostovanje. Uz svo uvažavanje prema ostalim timovima, smatram da Olimpija ima najjači sastav. Naš rival je sjajno pokriven na svim pozicijama, do sada ima samo tri poraza što najbolje govori da se radi o veoma kvalitetnoj ekipi.

Praktično nemaju slabu kariku. Zdovc na raspolaganju ima plejadu dokazanih igrača, počev od Bećirovića, preko Walsa, Golubovića, Slokora, pa do Ožbolta. Kod kuće pogotovo igraju na veoma visokom nivou, samo su protiv Širokog imali malih problema i to verovatno zbog potcenjivanja“, rekao je Karadžić, trener Hemofarm Štade.

Iako o Olimpiji priča biranim rečima, Karadžić ne skriva optimizam.

„Tradicionalno dobro igramo u Ljubljani, rezultati i partije u NLB ligi nam daju za pravo da se nadamo uspehu. Nismo u situaciji da pretimo, ali rasterećenost će takođe biti naš adut. Sumnjam da će neko ove sezone uspeti da se raduje u Ljubljani. Želimo da prikažemo novu kvalitetnu igru, videćemo za šta će to biti dovoljno. Ko dobije bitku u skoku biće znatno bliže pobedi. Visok nivo u defanzivi je naravno osnovni preduslov za slavlje. Moramo da budemo agresivni i da nametnemo žestok ritam“, zaključio je Stevan Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: