Zvezda - Bosna (subota, 19.30h)

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Bosnu u 13. kolu NLB lige, a trener Aco Petrović smatra da je njegov tim favorit.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 18.12.2009.

18:31

Default images

„Posle utakmica u Evrokupu i povratka iz Francuske slede obaveze u regionalnom takmičenju. Pred nama su mečevi protiv Bosne i duel sa ekipom Budućnosti. Do pobede u možemo stići mirnom glavom i dobrom pripremom utakmice. Bosna dolazi rasterećena i to je opasnost za svaki tim, pa tako i za nas. Po trenutnoj situaciji, u ovaj duel ulazimo kao favoriti".

"Žarko Rakočević (bivši igrač Partizana) će sigurno imati veliku želju da pokaže kvalitet koji poseduje. Imaju dobru ekipu, Šehovića i Kojadinovića karakteriše dobar šut i sloboda u igri. Moramo da neutrališemo njihovu spoljnu liniju“, dodao je Petrović

Zvezda je, posle lošijeg starta, vezala četiri pobede, ali su nova dva poraza (Hemofarm i Zadar) udaljila beogradski tim od plasmana na ’fajnal-for’.

„Očekujem da u drugom delu imamo bolji učinak, takođe neke ekipe će pasti, poput Zagreba. Ima još dosta da se igra. Tek smo na polovini sezone. Sigurno je da nismo odustali od najvišeg plasmana, sve je moguće. Naš prvi zadatak je da pobedimo Bosnu i Budućnost kod kuće“.
Kapiten Tadija Dragićević kaže da Zvezda mora ozbiljno da shvati protivnika.

„Bosna do sada ima samo dve pobede, ali to nas neće zavarati. Naš rival se pojačao, stiže rasterećen i sigurno će kazniti i najmanje opuštanje. Ključ pobede je u odbrani. Ako budemo zatvorili prilaze košu, pobeda nam sigurno neće izmaći. Iza nas su dva vezana poraza, silno smo motivisani da se vratimo na trijumfalni kolosek“.

Suad Šehović, najbolji košarkaš Sarajlija, očekuje mnogo bolje igre svog tima u drugom delu sezone.

„Nerealno je očekivati da kažemo da idemo na pobedu. Tačno je da su Beograđani umorni od igranja na dva fronta, ali to nekada može biti mač sa dve oštrice, ukoliko se oslonite na faktor iscrpljenosti kod protivnika. U 'Pioniru' ćemo pokušati da odigramo hrabro, bez straha od renomiranog rivala. Želja nam je da isprobamo neke nove taktičke varijante, te da se uigramo kako bi u drugom delu sezone bili mnogo bolji“.

Crvena zvezda je trenutno osma na tabeli sa skorom 5-7, a meč sa Bosnom (poslednja sa dve pobede) igra se u subotu sa početkom od 19.30h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: