Aco Petrović: "Odbranom do pobede"

Trener košarkaša Crvene zvezde Aco Petrović ocenio je da je ekipa do pobede nad Cibonom (72:51) došla zahvaljujući odličnoj odbrani u drugom poluvremenu.

Izvor: B92

Subota, 21.11.2009.

21:42

Default images

Crvena zvezda je u drugom poluvremenu primila samo 13 poena. "Bilo je izuzetno teško spremiti ekipu za samo jedan dan koliko smo imali od utakmice sa Partizanom. Ekipa je uspela da se regeniriše, a večeras smo do pobede došli izvanrednom igrom u odbrani u drugom poluvremenu", rekao je Petrović na konferenciji za novinare posle meča.

U poslednjoj četvrtini igrači beogradske ekipe dozvolili su Zagrebčanima da postignu samo dva poena.

"Pokazali smo da ova ekipa sa dvojicom reprezentativaca, Markom Kešeljem i Nemanjom Bjelicom, ima fizionomiju. Cibona je u drugom poluvremenu dala samo 13 poena, od kojih dva u poslednjoj deonici", naveo je Petrović.

Petrović je rekao i da će nakon "vezanih" pobeda nad Partizanom i Cibonom protivnici početi više da poštuju Crvenu zvezdu, nego što je to bio slučaj na početku sezone.

"Nije lako dobiti zaredom dve ekipe koje igraju Evroligu. Verujem da će nas od sada drugi timovi shvatati ozbiljnije i doživljavati s više respekta. Ovo je sjajan uvod u početak našeg takmičenja u Evrokupu", izjavio je Petrović, čija ekipa u utorak dočekuje Dinamo iz Moskve u prvom kolu Evrokupa.

Trener Cibone Velimir Perasović ocenio je da je Zvezda više želela pobedu i da je njegova ekipa imala "totalnu blokadu" u poslednjoj deonici.

"Zvezda je mnogo više želela da pobedi, odigrali su veoma hrabro. Mi smo u poslednjoj četvrtini imali totalnu blokadu u napadu. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, nakon čega su se nervoza i apatija uvukle u ekipu. Još nam nedostaje dubina u ekipi i igra centara pod košem", zaključio je trener lidera Jadranske lige.

Nakon devetog kola, Crvena zvezda ima četiri pobede i pet poraza, dok je Cibona u Pioniru doživela prvi neuspeh u regionalnom takmičenju ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: