B92: Zbog čega slab start u NLB?

Treneri Partizana, Bosne i Krke za B92 govore o razlozima lošeg početka srpskih klubova u NLB ligi.

Izvor: B92

Utorak, 03.11.2009.

15:44

Default images

Posle petog kola regionalne NLB lige tabela izgleda kao da je neko u šali kao peščani sat, okrenuo naopako.. Srpski klubovi koji dominiraju ovim takmičenjem već godinama, i osvajaju titule, nalaze se na samom dnu tabele.

Hemofarm, Crvena zvezda imaju skor 1-4, Partizan meč manje i skor 2-2, dok je debitant kragujevački Radnički jedini srpski klub sa pozitivnim skorom 3-2, uz dve pobede nad Hemofarmom u Vršcu i Zvezdom u Pioniru.

Start kakav se ne pamti, ali kome su osim neuigranost i loših partija srpskih klubova, prouzorkovanih novim promenama igrača, doprineli i protivnici iz Hrvatske i Slovenije koji su uložili dosta novca u pojačanja:

Ja sam i najavljivao pre početka takmičenja, da je liga mnogo ujednačenija jer je puno ovih timova iz sredine koji su ojačali. Jedna od ekipa koja to primera radi još uvek nije pokazala je Cedevita, koja ima dobar i tim i budžet. Partizan je imao samo jedan kiks, protiv Cibone, po dolasku iz SAD, bez stranaca, sa bolesnim Kecmanom i Marićem. Imamo utakmicu manje, a u Zadru izgubiti je nešto što ne može da se smatra kiksom“ kaže za B92 trener Partizana Duško Vujošević.

Jedno do najneprijatih iznenadjenja na početku sezone je i ekipa Bosne koju vodi srpski trener Vlada Vukoičić, koji godinama učestvuje u regionalnom takmičenju, prvo kao trener u Železniku, sada u Sarajevu.

Iako je neugodnoj poziciji, poslednji na tabeli sa svojim timom, Vukoičić za B92 kaže da svako takmičenje sa više kvalitetnih timova, garantuje i više gledalaca i uzbudjenja

Ja bih voleo da neko ponovo okrene tu tabelu i da se Bosna nadje na vrhu…Šalu na stranu, ali sigurno da svako takmičenje koje je izjednačeno, i u kome je teško predvideti ishod i pobednika, ili predvideti sa velikom verovatnoćom rezultate, ima posebnu draž. Liga u ovom trenutku izgleda stvarno interesantno. Ekipe koje su obično u tom donjem delu, poput Zagreba, a koje su finansijski dosta čvrste, sada igraju dobro. Cedevita takodje ima jake sponzore, i ti neki timovi koji neće do kraja izdržati, imaju dobre rezultate u ovom trenutku".

Duško Vujošević: "Rano je, tek je početak..."



Iako pogled na tabelu ne deluje prijatno, za navijače srpskih klubova, i trener Krke, nekadašnji trener Olimpije i pomoćnik Duška Vujoševića u Partizanu, Aleksandar Džikić očekuje bolje igre srpskih klubova, ali takodje na isti način vidi problem lošeg početka sezone za srpske klubove:

„Najveća promena je da su ekipe iz takozvane hrvatske „druge lige“ , klubovi poput Zagreba i Cedevite ulažu ogromne svote novca i dovode dobra pojačanja, regrutovali su dobru logistiku. Sigurno njihovi rezultati pokazuju da su pogodili. S druge strane, timovi koje smo navikli da gledamo na vrhu, Partizan i Zvezda su još uvek u formiranju. I to je ono što obeležava ovaj početak sezone“.

Ipak , trener crno-belih Vujošević i Bosne, Vukoičić, slažu se da je ipak prerano davati neku ozbiljniju ocenu o potpunoj revoluciji i promeni centara moći u ovom takmičenju

Vlada Vukoičić: „ Ipak je mali broj utakmica odigran, tek tamo negde posle desetak kola moći će da se da prva ocena i napravi dobra analiza. I Hemofarm, i Zvezda i FMP i Partizan imaju dobe ekipe, ali ekipe koje se formiraju, svako je na svoj način u nekim problemima i vreme ipak radi za njih… Ja ipak očekujem da timovi koje sam naveo, će uspeti pozitivnim serijama da se vrate tamo gde im je mesto“

Duško Vujošević: Suviše je rano davati prognoze, pa i procene rezultata nekih drugih ekipa . Delom i zbog toga što mora da se gleda kalendar, šta je izgubljeno kući, šta na strani, šta protiv protivnika koji su slabiji ili jači. Rano je, tek je početak…“

U nikada ujednačenijoj ligi, sudeći po ovom početku, srpske klubove očekuje težak posao i u šestom kolu. Partizan dočekuje Bosnu, FMP igra protiv Olimpije, Crvena zvezda gostuje Cedeviti u Zagrebu, Hemofarm igra protiv Heliosa u Domžalama, dok Radnički dočekuje Zagreb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: