Partizan - Hemofarm (nedelja, 17h)

Derbi četvrtog kola NLB lige igra se u nedelju od 17h u Pioniru, kada branilac titule Partizan dočekuje vršački Hemofarm.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 23.10.2009.

18:46

Default images

Centar Partizana Slavko Vraneš priželjkuje prvi trijumf kod kuće ove sezone. "Iz poraza od Unikahe izašli smo jači, pokušaćemo sve greške da ispravimo već protiv Hemofarma i pokažemo da sa smo na putu da postignemo zavidne rezultate. Dobro smo se spremili, znamo šta nas čeka. Daćemo sve od sebe da pokažemo da se u Pioniru bodovi ne osvajaju tako lako", izjavio je Vraneš.

"Prethodna dva puta nije bilo tako, ali se nadam da ćemo greške iz mečeva protiv Cibone i Unikahe ispraviti u sudaru sa Hemofarmom".

Partizan je kompletirao tim za tekuću sezonu pošto je, posle dolaska pleja Boa Mekaleba, doveden i krilni Centar Lorens Roberts, prošle godine igrač Crvene zvezde.

Trener 'crno-belih' Duško Vujošević očekuje postepeni napredak svoje ekipe.

"Prazne minute ćemo vremenom smanjiti i iz meča u meč biti uigraniji. Raduje napredak tima i pojedinih mladih igrača. Verujem da će i ova godina biti šampionska i trofejna. Spremni smo za Hemofarm“, rekao je Vujošević.

Marjanović: "Verujem u pobedu"

Hemofarm je neočekivano loše startovao u NLB ligi, pošto je izgubio prve dve utakmice od Radničkog i Cedevite. Ipak, Vrščani su u trećoj rundi pobedili Široki 83:69, a u tom meču briljirao je centar Boban Marjanović sa 21 poenom i 15 skokova.

„To što sam najkorisniji igrač nije me toliko obradovalo koliko podatak da sam protiv Širokog proveo najviše vremena u igri od kada nastupam za seniorsku ekipu Hemofarma, a postigao sam i najviše poena i imao najviše skokova. Činjenica je da smo i na prethodnim utakmicama imali više problema u odbrani nego u napadu. Moramo više da se usredsredimo na defanzivu s obzirom da nas očekuju teške utakmice. Možemo da se nadamo dobrom skoru jedino ako budemo igrali odličnu odbranu", izjavio je Marjanović

Bobi veoma poštuje rivala i smatra da Partizan ima odličan tim, ali uprkos tome veruje u pobedu.

"Gostujemo šampionu NLB lige, to najbolje potvrđuje da nas čeka izuzetno teška utakmica. Crno-beli su se u poslednjih sedam dana dosta pojačali, stigla su dva sjajna Amerikanca. Biće im potrebno vremena da se uklope, ali reč je o proverenim internacionalcima. Partizan je doveo dosta mladih i talentovanih momaka, a svi dobro znamo koliko Dušku Vujoševiću treba malo vremena da iz njih izvuče maksimum. Tu je i grupa prekaljenih igrača poput Božića i Kecman, Rašića, Marića i Vraneša. Drugim rečima, reč je o ekipi odlično pokrivenoj na svim pozicijama. Ipak, optimista sam. Verujem da možemo do trijumfa kojim bismo anulirali kikseve sa starta".

Utakmica Partizan – Hemofarm ŠTADA igra se u nedelju od 17 časova u hali Pionir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: