Počinje novo izdanje Jadranske lige

Novo izdanje Jadranske lige startovalo je u petak, a po mišljenju trenera koji vode srpske klubove uovoj sezoni nikad nije bilo više kandidata za vrh.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2009.

18:52

Default images

Po opštim ocenama, regionalna liga će biti nikada jača i ujednačenija, a favoriti se traže među ekipama Partizana, Olimpije, Cibone, Crvene zvezde, Hemofarma, a iz senke svoju šansu čekaju, ekipe Zadra i Budućnosti.

Ovo će poslednja sezona u kojoj se igra sa 14 klubova, pošto je generalna skupština takmičenja odlučila da se broj klubova smanji sa 14 na 12. Od srpskih predstavnika, pored beogradskih "večitih" rivala velike ambicije imaju i u Vršcu, u Železniku žele do boljeg mesta nego prošle godine, a u Kragujevcu je cilj samo opstanak.

U prvom kolu derbi se igra u Podgorici gde se sastaju Budućnost i Crvena zvezda, u drugom derbiju kola u dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru igraju domaći klub i Olimpija.

Evo i šta su trener srpkih klubova rekli za B92, o ovogodišnjem izdanju Jadranske lige.

Duško Vujošević (Partizan):Vidim da je Zadar prilično konsolidovao redove posle prošlogodišnje sezone gde su nastupali kao favoriti, pre svega za organizaciju Fajnal fora. Kao ekipa koja je poznata da dobro igra na domaćem terenu, oni bi kao domaćini Fajnal fora bili u određenoj prednosti. Olimpija je mnogo pojačala ekipu, Cibona ima jaku ekipu i ne znam koliko oni do kraja imaju stabilnu finansijsku situaciju. Teško je prognozirati, mislim da ovaj put ima više ekipa iz zemalja koje su kandidati. Razlike su u ovom momentu u nijansama i svakako će biti uzbudljivo i neizvesno“.

Aco Petrović (Crvena zvezda): „Partizan, Cibona i Olimpija su, po mom mišljenju, najkvalitetniji timovi i mislim da imaju potreban kontinuitet. To se takođe može reći i za Hemofarm, koji je četvrti najozbiljniji kandidat za Fajnal for. Cedevita i Zagreb imaju dobre budžete, od tri do četiri miliona evra i vrlo su opasni, a Zadar je uvek neugodan“.

Stevan Karadžić (Hemofarm): „Ljubljanska Olimpija se izuzetno pojačala. Izdvojila je najviše sredstava za pojačanja. Tu je i Cibona koja i pored trenutnih finansijskih problema ima veoma dobar tim, nista slabiji nego prošle godine. Zadar i Buducnost su svakako i igri pa su uz Partizan, Zvezdu i nas to timovi koji će podeliti plasman od 1-6 mesta i koji će se na kraju plasirati u evrokupove sledeće godine. Tu treba istaći i novog člana, ekipu zagrebačke Cedevite koja je sastavila jako dobar tim iako su se skupili skoro. Timovi koji su prošle sezone bili na sredini tabele su se veoma pojačali, npr. Zagreb je potpisao Prkačina, ima i Mulaomerovića pa će biti veoma teških utakmica".

Slobodan Klipa (FMP): „Pre svega, tu se izdvajaju državni, evroligaški projekti, kao npr. Olimpija i Cibona, gde država staje iza klubova. Oni jesu sada u nekim problemima, ali mislim da će to da prevaziđu. Tu su, naravno, i Partizan i Zvezda, mada mislim da je i Budućnost u nekoj meri državni projekat, i Podgoričani imaju veoma dobar tim. Ipak, četiri tima koja sam prvo naveo, oni imaju najveći budžet i najveći su favoriti. Tu je još i Hemofarm, koji ima dobar budžet i tim koji je dugo na okupu. Ne bih otpisivao ni FMP, mislim da mnogima možemo da pomrsimo račune, kao ni Zadar, koji igra odlično u pripremnom periodu“.

Miroslav Nikolić (Radnički): "Ima dosta kvalitetnih ekipa – Partizan, Cibona, Zadar, a naš prvi rival je Hemofarm. U Vršcu je moja selekcija, dosta godina su zajedno i uigrani su, mladi igrači koje sam forsirao sada su stasali i iskusniji su. Mi smo realno za drugi deo tabele, tako da na tako teškim gostovanjima kao što je u Vršcu nemamo prevelikih ambicija, ali pokušaćemo da iznenadimo nekoga u Kragujevcu".

Parovi 1.kola:
Partizan – FMP (odloženo za 26.12)
Cibona – Široki
Helios – Cedevita
Hemofarm – Radnički
Zadar – Olimpija
Bosna – Zagreb
Budućnost – Zvezda

Drugo kolo igra se već u utorak, 13.oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: