NLB: Kraj Partizanove serije

Košarkaši Cibone naneli su u 25. kolu tek treći poraz Partizanu u NLB ligi ove sezone pobedivši sa 66:58 (22:17, 18:17, 12:17, 14:7).

Izvor: B92

Subota, 14.03.2009.

20:10

Default images

Cibona je tokom većeg dela meča bila u prednosti, a najveću je imala polovinom treće četvrtine. Partizan je samo u uvodnim minutima i krajem trećeg perioda pružio nešto kvalitetniju igru ali bez Veličkovića i uz izuzetno loš šut za tri poena (1 od 10) i slab skok nisu uspeli da dođu do nove pobede. Najefikasniji na meču bio je Cibonin bek Anderson sa 23 poena.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio Milenko Tepić sa 15 poena, a Lazme (12), Vreneš (10) i Vitkovac (10) su takođe imali dvocifren broj poena.

Crno-beli su dobro počeli utakmicu povevši 10-3 u uvodnim minutima ali se Cibona vrlo brzo vratila u meč i rešila prvi period u svoju korist sa 22:17. Do kraja poluvremena utakmica je bila vrlo izjednačena i nijedan tim nije uspeo na napravi seriju i stigne do veće prednosti.

Treći period počeo je sjajnom igrom Cibone koja je polovinom četvrtine imala i dvocifrenu prednost, ali su crno-beli u poslednim minutima perioda napravili seriju 13-0 čime su došli na poen zaostatka. Zanimljivo je da je trideset sekundi pre kraja četvrtine Vitkovac postigao prvu trojku za crno-bele na utakmici.

Međutim, u poslednjoj četvrtini Patrizan nije uspeo da preuzme kontrolu nad mečom najviše zbog vrlo lošeg šuta za tri poena i slabog skoka koji je ove sezone bio najjače oružje srpskog i regionalnog šampiona.

Možda i odlučujući koš za pobedu Cibone postigao je sjajni Anderson koji je na tri minuta pre kraja postigao trojku za sedam poena prednosti koje Partizan nije uspeo da stigne. Na kraju je bilo 66:58.

Crno-beli su i pored ovog poraza, prvog posle sedam uzastopnih pobeda u regionalnoj ligi, ubedljivo prvi na tabeli pred poslednje kolo u kojem će učesnik Top 8 Evrolige konačno saznati protivnika u polufinalu fajnal – fora.

Trener Partizana Duško Vujošević čestitao je Ciboni na zasluženoj pobedi i ocenio da njegova ekipa nije odigrala meč do kraja.

"Mi nismo odigrali punih 40 minuta, dopustili smo velike serije i nismo kontrolisali ritam. Kod nerešenog rezultata dve lopte smo dali protivniku, a u gostima se to ne oprašta", rekao je Vujošević.

Trener Cibone Velimir Perasović naglasio je da je njegova ekipa odigrala "ključnu utakmicu".

"Ovom pobedom ostvarili smo najvažniji cilj sezone. Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa koje su prošle kroz ovu dvoranu ove sezone. Imali smo dobrih, ali i loših momenata. Protiv timova koji igraju pametno i tvrdo, teško je igrati", rekao je Perasović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: