NLB: Zvezda u Domžalama

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u subotu Heliosu u 22. kolu NLB lige.

Izvor: B92

Petak, 13.02.2009.

22:40

Default images

Tim Svetislava Pešića pretrpeo je čak 3 poraza u nizu u regionalnom takmičenju, a u Sloveniji će igrati bez Marka Marinovića i Lorensa Robertsa, koji su povređeni. Pešić, ipak, najavljuje pobedu, kojom bi Zvezda zadržala drugo mesto na tabeli.

"Sledi nam borba za završni turnir, dok slovenačka ekipa po svaku cenu želi da izbegne ispadanje. Nama je svaki igrač u sistemu dragocen, pa ne treba da pričam koliko nam nedostaju možda i dvojica najboljih - Roberts i Marinović. Ipak, ovaj tim je pobeđivao i bez njih, pa verujem da to možemo i u subotu uveče", izjavio je Pešić na konferenciji za novinare.

Marko Kešelj je podsetio da je Helios u prvom delu sezone namučio Crvenu zvezu, koja je tada pobedila sa 69:58.

"Helios nas je namučio i u prvom delu prvenstva, kada smo uložili dosta truda da ih savladamo u Pioniru. Sada nas očekuje možda i teži posao... Znamo da nam najveća opasnost preti od Džejkobsona, Laskeviča i Močnika", ocenio je Kešelj.

Centar Zvezde Elmedin Kikanović izjavio je da je najteže igrati protiv timova kao što je Helios, koji se bore za opstanak u ligi.

"Znamo da protivniku gori pod nogama i da im je svaka pobeda bitna. Uostalom, u Domžalama su često znali da savladaju i protivnike protiv kojih nisu bili favoriti, kao što su FMP i Zadar. Najteže je igrati protiv timova koji se bore za opstanak, ali mi znamo svoj cilj i od njega ne odustajemo", rekao je Kikanović.

"Crveno-beli" zauzimaju drugo mesto na tabeli sa 16 pobeda i pet poraza, dok je Helios pretposlednji, 13, sa pet pobeda i 16 poraza.

Utakmica u Domžalama igra se u subotu od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: