NLB: Partizan dočekuje Olimpiju

Košarkaši Partizana igraju u subotu u 'Pioniru' sa ljubljanskom Olimpijom u 22. kolu NLB lige.

Izvor: B92

Petak, 13.02.2009.

22:39

Default images

Aktuelnim prvacima potrebne su još dve pobede da bi i teoretski osigurali prvo mesto pred fajnal-for, a protiv Olimpije će igrati za nastavak niza od 4 pobede u NLB ligi, između kojih su zabeležili i važne pobede u Evroligi nad Lotomatikom i Unikahom.

Novica Veličković kaže da 'crno-beli' neće osetiti umor zbog napornog rasporeda i teških utakmica u Evroligi tokom nedelje.

"Kada nosiš dres Partizana u svakoj utakmici ideš na pobedu, bez obzira ko bio na drugoj strani. Cele sezone igramo u ritmu dve jake utakmice sedmično, spremni dočekujemo Olimpiju. Pobedili smo veliku utakmicu u Evroligi, ali ima još dosta da se igra na oba fronta. Oduševljeni smo, pogotovo zbog nove fantastične atmosfere", rekao je krilni centar Partizana.

Jednu od 19 pobeda u NLB ligi ove sezone Partizan je ostvario protiv Olimpije, u Ljubljani.

"U Ljubljani smo se vratili iz minusa od 15 poena. Taj trijumf nam je mnogo značio. Olimpija je pokrivena na svim pozicijama, sa dosta iskusnih igrača poput Jasmina Hukića. Za razliku od meča u Tivoliju, iz prvog dela sezone, Olimpija je pretrpela dosta promena, stigao je novi trener Jure Zdovc, kao i naš Aleksej Nešović koji se odlično uklopio. Kao što stalno govorim, mi idemo na pobedu protiv svake ekipe, tako će biti i protiv Olimpije", kaže Veličković.

Meč Partizan – Olimpija igraće se u u Hali Pionir, u subotu od 16 časova, a ulaz je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: