NLB: Poraz Zvezde od Cibone

U derbi utakmici 19. kola regionalne koašrkaške NLB lige, Crvena zvezda je u Beogradu izgubila od zagrebačke Cibone rezultatom 76:79 (14:9, 18:9, 15:26, 13:22).

Izvor: B92, Beta

Subota, 24.01.2009.

19:02

Default images

U timu Crvene zvezde dvocifren košgeterski učinak imali su Roberts sa 16 poena (9 skokova), Ovens sa 13, Kešelj 11 i Štimac sa 10 poena. U timu pobednika Anderson je ubacio 22 poena. Posle 19. kola učinak tima Svetislava Pešića je 16 pobeda i tri poraza. U 20. kolu NLB lige, u petak 30. januara Crvena zvezda u Sarajevu igra sa Bosnom.

Zvezda je meč izgubila u samom finišu, iako je u drugoj četvrtini imala 17 poena prednosti - 44:27. Gosti su, medjutim, u prva četiri minuta drugog poluvremena napravili seriju 16:2 i zaostatak smanili na svega tri poena 47:50.

Poeni Kešelja i Mirka Kovač tada su sprečili preokret, ali Cibona nije odustajala, pa je na tri poena ponovo prišla u 35. minutu na 67:70.

Zvezda je odbila i taj napad Cibona, pošto je Roberts pogodio dve uzastopne trojke. Treći nalet Cibone, ipak, doneo joj je preokret u poslednjem minutu, kada je Anderson sa penala bio prezican sa vodjstvo 77:76.

Roberts je potom promašio za tri poena, a Andrić je 12 sekundi pre kraja pogodio sa 79:76. Zvezda je imala poslednji napad i priliku da se izbori za produžetke, ali je Ovens promašio trojku.

Pešić: Cibona iskusnija, a mi bez rešenja u napadu

BB
"Uz sve komplimente Ciboni na zasluženoj pobedi, mislim da su slavili zahvaljujući iskusnijim igračima. Znali su šta da rade u odlučujućim momentima. U prvom poluvremenu smo zaustavili njihovu trojku Nikola Prkačin-Erl Kalovej i Alan Anderson. Mi smo doneli mnogo loših odluka u napadu", rekao je Svetislav Pešić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Pešić je ocenio i da je večerašnja utakmica mogla da bude odlučujuća u borbi za plasman na završni turnir Jadranske lige i da će Zvezda sada bodove morati da traži u nekom od narednih derbija.

"Kao i uvek u sportu, svakoj seriji dodje kraj. Nije nam bio potreban ovaj poraz, jer je večerašnji meč bio jedan od odlučujućih za plasman na Fajnal for. Sada ćemo na nekom drugom mestu morati da tražimo važne bodove", kazao je Pešić.

Pešić je dodao da njegova ekipa još ima dosta oscilacija u igri, što se pokazalo i večeras.

"Naravno da nije dobro što smo izgubili, ali sa druge strane možda će poraz koristiti mojim igračima. Moraju da nauče da se utakmica
igra maksimalno, svih 40 minuta"
, zaključio je on.

Trener Cibone Velimir Perasović kazao je da je Zvezda igrala odlično u prvom poluvremenu, ali je njegova ekipa u nastavku došla do pobeda dobrom "zonskom" odbranom i šutem za tri poena.

"Početak utakmice pripao je Zvezdi, koja je igrala izuzetno agresivno. U drugom poluvremenu smo krenuli serijom 11-0, odigrali dobru zonsku odbranu i šutirali precizno za tri poena. Došli smo do pobeda koja nam je veoma važna za plasman na Fajnal for", rekao je
Perasović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: