Partizan ubedljiv protiv Zagreba

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Zagreba u ''Pioniru'' rezultatom 81:64 (28:17, 22:12, 9:20, 22:15) u 18. kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2009.

20:59

Default images

''Crno-beli'' su lideri na tabeli sa 16 pobeda i dva poraza kao i Crvena zvezda ali sa boljom koš razlikom. Najefikasniji u domaćem timu bio je Novica Veličković sa 21 poenom, 13 skokova i dve asistencije, kapiten Petar Božić dodao je 12 poena (četiri trojke). Za hrvatsku ekipu Ante Tomić ubacio je 18 poena.

Pred oko 1.000 svojih navijača ekipa Duška Vujoševića krenula je silovito od početka i rano stekla dvocifrenu prednost koja je iznosila i više od 20 poena. Jedini pad u igri košarkaša Partizana viđen je u trećoj četvrtini kada su dozvolili igračima Zagreba da se približe na deset poena razlike. Trojkama Novice Veličkovića i Petra Božića na startu poslednje četvrtine, ’’crno-beli’’ ponovo povećavaju prednost koju su održavali do kraja utakmice.

''Zagreb je bolji nego što ima poziciju ovog momenta na tabeli. Dolaskom Krstića dobili su pravog plejmejkera, dobro vodi ekipu, ima kontra napad, razigrava ostale igrače iako je u godinama pravi je plejmejker i mnogo će im koristiti. Protiv Cibone su igrali otvorenu utakmicu gde su veći deo utakmice vodili, dobili su Bosnu sa velikom koš razlikom. Takođe, računali su na našu opuštenost, potrošenost jer ipak ritam utakmica i način putovanja koji mi imamo je veliko opterećenje i to se večeras na Vranešu videlo da on nije mogao da učestvuje u utakmici. Ja se samo plašim povreda, nakon ovakvog ritma i putovanja autobusom koja iscrpljuju. Dobro prvo poluvreme, nešto slabija treća četvrtina, ali kažem oni su kvalitetan sastav imaju pun roster, ozbiljan su i stabilan klub”, rekao je trener crno-belih Duško Vujošević.

Košarkašima Zagreba je poraz od Partizana petnaesti ove sezone i nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli NLB lige.

U narednom kolu, Partizan gostuje podgoričkoj Budućnosti, dok Zagreb dočekuje Helios.

Partizan: Vladimir Lučić, Milenko Tepić 3, Strahinja Milošević 2, Aleksandar Rašić 3, Uroš Tripković 11, Novica Veličković 21, Stefon Lazme 6, Vukašin Aleksić 3, Čedomir Vitkovac 8, Petar Božić 12, Jan Veseli 8, Slavko Vraneš 4.

Zagreb: Ante Tomić 18, Petar Babić 5, Krunoslav Simon 9, Ivan Papac, Mario Dindović, Toni Dijan 2, Filip Bašljan 4, Andrej Štimac12, Luka Žorić 6, Luka Drezga, Vladimir Krstić 8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: