FMP pobedio u Novom Sadu

Košarkaši FMP-a savladali su u Novom Sadu Vojvodinu rezultatom 89:74 (20:14, 15:21, 26:20, 28:19) u 16. kolu NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 10.01.2009.

22:24

Default images

Sedmim trijumfom u regionalnom takmičenju FMP se izborio za mesto u gornjoj polovini tabele, a Vojvodina je ostala jedanaesta, bar do nedeljnih mečeva. Dragan Labović bio je igrač utakmice u SPENS-u sa 25 poena, 5 skokova i 2 ukradene lopte.

Za gostujuću ekipu Mladen Jeremić postigao je 18, a Nemanja Protić 17 poena.

Marko Popović je sa 12 poena bio najefikasniji u domaćem timu, Marko Šutalo postigao je poen manje.

Gosti iz Železnika vodili su tokom celog meča, koji je ipak imao dramatičnu završnicu. FMP je trojkom Protića u 15. minutu poveo 30:17, ali je već do poluvremena domaća ekipa uspela da stigne do izjednačenja trojkom Ljubotine.

U nastavku FMP je konstantno vodio, u 33. minutu stekao i plus deset, ali su Novosađani uhvatili priključak i sa dva uzastopna koša Šutala stigli na 69:73, dva minuta pre kraja. U ključnim trenucima meča Protić pogađa trojku, Labović dobija petu ličnu, ali Borovnjak ubacuje samo jedno bacanje.

Na drugoj strani je penal-završnica prijala timu iz Železnika, koji je ubacio deset uzastopnih bacanja i stekao dvocifrenu prednost, koju je lako sačuvao. Zanimljivo je da je FMP 18 od svoja 24 bacanja šutirao u završna dva minuta, u koje je Vojvodina ušla sa čak 24 pokušaja sa penala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: