Ovens i Zvezda pokorili Ljubljanu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Ljubljani Union Olimpiju rezultatom 76:72 (22:14, 16:23, 20:18, 18:17), u 16. kolu NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 10.01.2009.

21:38

Default images

Zvezda je četrnaestim trijumfom u regionalnom takmičenju učvrstila drugo mesto i sada ima dve pobede više od trećeplasiranog Hemofarma. "Crveno-beli" su vodili tokom celog meča, ali su posle serije Olimpije od 15-0 na početku poslednje deonice morali da jure devet poena zaostatka. U finišu blistao je Liroj Ovens, igrač utakmice sa 26 poena, 5 skokova i 2 ukradene lopte.

Uz Ovensa ključnu ulogu odigrao je Mirko Kovač, sa tri trojke u poslednjem periodu i ukupno 12 poena. U domaćem timu istakao se Vladimir golubović sa 12 poena i 5 skokova.

Od samog starta pa do 32. minuta Zvezda je sigurno kontrolisala utakmicu i izgledalo je da pobeda neće doći u pitanje. Već u poslednjem minutu prve četvrtine Zvezda je imala plus 10 (22:12), ispostaviće se najubedljivije vođstvo, a prednost je držala konstantno do ulaska u poslednji period.

Posle trojke Mirka kovača Beograđani su poveli 61:55, ali je od tog trenutka domaći tim za četiri minuta dao 15 poena, iskoristivši svaki napad (tri od pet trojki tokom meča pogpogodili su u tom periodu), dok je Zvezda delovala veoma smušeno i propustila sve napade.

Pri rezultatu 70:61 za domaćina Svetislav Pešić je pozvao tajm-aut, smirio svoje igrače i usledila je serija trojki Kovača (2) i Ovensa. To je otvorilo pravu dramu u poslednja dva i po minuta - raspoloženi Amerikanac Rudežu je ukrao loptu iz ruku, ali ga je u kontri blokadom zaustavio zemljak Robinson.

U nastavku akcije Stević je fauliran, pa je tek šestim slobodnim bacanjem za Zvezdu doneo gostima poen prednosti. Na drugoj strani su dva Zvezdina igrača dozvolila Goluboviću da uhvati loptu posle promašaja Rudeža za tri, pa Olimpija u poslednji minut ulazi sa pola koša prednosti.

Napad Zvezde nije tekao dobro, ali je Ovens morao da reši meč trojkom sa devet metara. Hukić je promašio u poslednjem napadu Olimpije, pa je Ovens sa bacanja postavio konačni rezultat.

Zvezda je i u Ljubljani bila lišena podrške povređenih Tadije Dragićevića i Lorensa Robertsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: