NLB: Zvezda čeka FMP

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju FMP iz Železnika (utorak, 19h), u 14. kolu NLB lige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2008.

20:38

Default images

U poslednju utakmicu 2008. godine i prvu u drugom delu šampionata oba beogradska kluba ulaze nakon pobeda u prošlom kolu. Zvezda je pobedom nad ekipom Budućnosti zadržala pobedničku seriju, a FMP je isto uradio u duelu sa Krkom. U prvoj utakmici sezone Zvezda je pobedila u Železniku nakon velikog preokreta.

Zvezda ove sezone u ’Pioniru’ nije izgubila nijedan meč. Trener Svetislav Pešić traži od svojih igrača da izvuku pouke iz meča sa Podgoričanima.

„Iz utakmice protiv Budućnosti moramo da izvučemo pouke i to pokažemo već protiv FMP-a. Imamo dosta uvežbanih akcija, insistiram da se igrači drže njih. Sistem je osnova svega, individualna rešenja su na drugom mestu. A, ne obrnuto. Imali smo neke loše odluke u napadu. Otvoren reket, igrači razmišljaju daj da preuzmem odgovornost, da završim i tako nastaju greške. Zbog toga smo propustili priliku da ubedljivije pobedimo“, istakao je Svetislav Pešić.

Boris Bakić i Tadija Dragićević su propustili meč protiv Podgoričana. Borbeni bek će biti u sastavu za meč protiv FMP-a, dok će kapiten i dalje pauzirati.

„Problemi sa sitnim povredama su prisutni. Dobro je što Bakić nije morao da igra iako nam je on veoma važan igrač u našem sistemu. Kao, uostalom i Tadija. Owens takođe već duže vreme vuče povredu.“

Od centarska linije se očekuje da i protiv ’Pantera’ bude na visokom nivou.

„FMP je skoro promenio trenera i od tada zabeležio dve pobede. Reakcija ekipe je očigledna. U goste nam dolazi kvalitetan tim, silno motivisan. Ipak, nadam se da ćemo igrati kvalitetno i uspsešno završiti kalendarsku godinu“, rekao je Elmedin Kikanović.
BB
FMP je nakon pet uzastopnih poraza u NLB ligi promenio trenera, i to je urodilo plodom. Umesto Slobodana Klipe na klupu je došao Milovan Stepandić koji je u svom debi meču na klupi FMP-a slavio u Podgorici protiv Budućnosti. Nakon tog trijumfa usledila je i ubedljiva pobeda nad Krkom, i FMP u duel sa Zvezdom ulazi sa dosta samopouzdanja.

„Ostvarili smo izuzetno važna pobedu, pred gostovanje Crvenoj zvezdi. Bilo je mnogo važno da slavimo, zbog samopouzdanja, ali i stanja na tabeli, da se malo primaknemo sredini. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama igrati još bolje i da ćemo konačno zauzeti mesto koje nam po kvalitetu objektivno pripada“, komentar je Mladena Jeremića, beka FMP-a.

Milovan Stepandić, pred derbi sa Zvezdom ima dosta razloga za zadovoljstvo, ali kako sam kaže i dosta posla pred sobom.

„Fabrika talenata iz FMP-a nije prestala da radi, bilo je samo malo krize zbog nekih nesrećeno izgubljenih utakmica. Oscilacije su još uvek prisutne, ali su normalne s obzirom na mladost tima. Pobede se pišu, greške moramo da ispravljamo u hodu. Ovo je tim mora još da raste i napreduje. Zvezdi ne možemo da pretimo, ali mi nikome ne priznajemo da je bolji dok to ne dokaže na parketu“, rekao je Milovan Stepandić.

„Crveno-beli“ su posle 13 mečeva treći na tabeli sa dva poraza, dok je FMP u znatno lošijoj situavciji i trenutno je osmi sa skorom 5-8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: