Zvezda bolja od Budućnosti

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost u "Pioniru" rezultatom 70:63 u 13. kolu NLB lige. 'Crveno-beli' sada imaju skor 11-2.

Izvor: Saša Ozmo

Subota, 20.12.2008.

17:45

Default images

Meč je odlučio Amerikanac Lorens Roberts sa pet uzastopnih poena na dva minuta do kraja. On je ukupno imao 16 poena (6-11 iz igre) i 10 skokova, Elmedin Kikanović je takođe ubacio 16 poena (4-8 iz igre, 8-10 penali), a Marko Marinović 12 (5-11 iz igre, 4 ast.). Marko Simonović predvodio je Podgoričane sa 17 poena i 4 skoka, a Vladimir Dašić zabeležio je 13 poena i 5 uhvaćenih lopti.

Оba tima su veoma loše šutirala za tri poena. Zvezda sve do 38. minuta nije pogodila iza linije 6,25 (ukupno 2-11), dok su gosti ubacili samo pet trojki iz 26 pokušaja.

U prvom poluvremenu viđena je vrlo agresivna odbrana na obe strane, sa pojačanim pritiskom na spoljnu liniju. To je rezultiralo neuobičajeno malim brojem poena na poluvremenu (34:34), pogotovo kada se zna da su Zvezda i Budućnost 4. i 5. po efikasnosti u celom takmičenju.

Logična posledica tvrde igre bila je da nijedan tim nije stvorio više od pet poena viška. Podgoričani su posle pogotka Popovića vodili sa 16:11, ali je raspoloženi Roberts preokrenuo rezultat. U tom delu igre istakao se i Marinović (9 poena do poluvremena), a Simonović je bio najzapaženiji kod Budućnosti.
Kikanović je s razlogom bio prva napadačka opcija Zvezde u trećoj četvrtini, pošto je u tom periodu dao 12 poena. Upravo zahvaljujući njemu Zvezda je stekla +7 (48:41), ali je Simonović dvema uzastopnim trojkama vratio tim Dejana Radonjića u igru.

Domaćin je imao blagu rezultatsku prednost, a Dašić je spektakularno zakucao u poslednoj sekundi treće deonice, pa je pred ulazak u završnih deset minuta bilo +3 za 'crveno-bele' – 54:51.

Igra nije bila na naročito visokom nivou, a tempo je dodatno opao u četvrtom periodu. Sredinom četvrtine čak 2,5 minuta nije uopšte bilo koša, a onda je Dašić sa dva uzastopna pogotka nagovestio neizvestan finiš – 62:60. Ipak, tada je Roberts posle asistencije Marinovića pogodio za tri, potom je Amerikanac dao još jedan koš i definitivno rešio pitanje pobednika.

Crvena zvezda u sledećoj rundi dočekuje FMP Železnik (utorak, 19h), dok Budućnost gostuje Olimpiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: