NLB: Vojvodina dočekuje Zadar

Košarkaši Vojvodina Srbijagasa ugostiće Zadar u meču 13. kola NLB lige.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2008.

21:02

Default images

Novosađani dočekuju jednu od najkvalitetnijih ekipa NLB lige, koja trenutno ima skor od osam pobeda i četiri poraza i nalazi se na četvrtom mestu. Milan Minić, trener Vojvodine, smatra da je prednost Zadra brzina i dobar šut i da će njegov tim od početka pokušati da nametne svoj ritam.

Moraćemo da zaustavimo njihove šutere i tranziciju. Našu šansu vidim u pametnoj igri u napadu. Moraćemo da budemo borbeni i uporni tokom svih 40 minuta, ali nikako ne smemo da budemo nervozni. Cilj nam je da nametnemo naš ritam igre, uz potrošnju velike količinu energije u odbrani. Takođe, moramo da iskontrolišemo ofanzivni skok Zadra. Očekujemo da će i brojna publika biti uz nas, da će nam dati vetar u leđa sportskim i fer navijanjem. Važno je što nemamo ozbiljnijih zdravstvenih problema i što ćemo se Zadru suprotstaviti u kompletnom sastavu,” istakao je Milan Minić.

Zadar je pravi napadački tim, koji u proseku postiže 90 poena. Košarkašku hranu i motivaciju Zadrani pronalaze u šutu za tri poena, u skokovima i pogocima Bugarina Ivanova, u koševima Gečevskog iznutra i spolja, u serijama pogodaka Amerikanca Garneta koji je istinski znalac. Moraćemo da obratimo pažnju i na Perića koji pomaže pri brzoj tranziciji iz odbrane u napad, ali kojeg trener Aleksandar Petrović koristi i na poziciji četvorke, a tu su i plejmejkeri Stipčević i Dikson“, dodao je Minić.

.Zadar u Novi Sad odlazi sa tri pobede u nizu, ali trener hrvatskog tima imaće dosta problema sa povređenim igračima. Trener Aca Petrović neće moći da računa na Džonsona, Macuru, Prostrana i Olivarija, a nastup Diksona je pod znakom pitanja.

Pred polazak u Novi Sad, košarkaš Zadra Damir Rančić izjavio je da se nada da će njegova ekipa ostvariti pobedu i tako prekinuti niz poraza u gostima.

Utakmica s Vojvodinom puno nam znači. Želimo da konačno prekinemo neugodan niz gostujućih poraza u NLB ligi. Moramo tamo da idemo po pobedu i da ne razmišljamo ni o čemu drugom. Neće biti jednostavno, to je ekipa koja je znatno bolja od onoga što njihova trenutna pozicija na tabeli pokazuje. Posle promene trenera su se digli, ali mi moramo pre svega da gledamo sebe, izvučemo svoj maksimum i donesemo bodove u Zadar“,

Meč se igra u subotu od 20:15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: