NLB: Partizan u Sarajevu

Košarkaši Partizana gostuju Bosni u 13. kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2008.

20:47

Default images

Sarajlije su u poslednjem kolu poražene od Krke u Novom mestu i trener Vlada Vukoičić naglasio je da je Partizan svakako apsolutni favorit, ali da će Bosna pokušati da iskoristi prednost domaćeg terena. Sa druge strane, igrači Partizana pokušaće da zaborave na poraz od Milana u Evroligi i da se pobedom na teškom gostovanju, učvrste na prvom mestu NLB lige. Meč se igra u subotu od 17 časova.

Partizan na meč sa Bosnom dolazi u kompletnom sastavu. ’Crno-beli’ su doživeli poraz na gostovanju Milanu u Evroligi, čime su sebi znatno otežali plasman u Top 16, ali šampion NLB lige namerava da kalendarsku godinu završi na prvoj poziciji, tako da će gostovanje u Sarajevu shvatiti maksimalno ozbiljno.

Krilni igrač Partizana Strahinja Milošević složio se da je ekipa Bosne prilično nezgodna na domaćem teremu.

Izuzetno su opasni na domaćem terenu, jedna su od ekipa u NLB ligi koja je najbolje ispraćena od strane publike. Skenderija je uvek neugodan teren. Osim publike, imaju i sjajne pojedince. Đorđevića i Ivanovića jako dobro poznajem, igrao sam sa njima u Vojvodini. Ivanović se posle lakše povrede vraća u tim, a upravo je on u dosadašnjem delu sezone bio najopasniji“.

Milošević je istakao da je svima u ekipi ’crno-belih’ jasno odakle preti najveća opasnost, kao i da njihov predstojeći protivnik odmorniji ulazi u susret.

Jasno se vidi da su u usponu forme, ozbiljan su protivnik, ali je na nama da damo sve od sebe da ostanemo lideri. Poslednji meč su igrali u petak protiv Krke, tako da su imali mnogo više vremena za pripremu od nas. Svakako su i odmorniji, jer smo mi vezali putovanja u Madrid i Milano, samo smo između imali Cibonu kod kuće. Međutim, posle poraza u Italiji imamo važnu obavezu da slavimo nad Bosnom, ne smemo da vezujemo neuspehe. U Milanu nam bukvalno ništa nije polazilo za rukom, nadam se da u Sarajevu neće biti tako“.

Trener Bosne Vlada Vukoičić nije krio da je Partizan veliki favorit u predstojećem meču.

Naravno da je suvišno trošiti reči o rivalu. Partizan je apsolutni favorit i nama pripada uloga autsajdera. Ne u smislu da smo unapred osuđeni na poraz nego želimo da iz drugog plana pokušamo da napravimo iznenađenje. Posebno smo inspirisani pred domaćim navijačima i pokušaćemo da dođemo do pobede. Motiv neće nedostajati ni gostima jer su željni novih bodova, a da je tako pokazuju njihovi rezultati u dosadašnjem delu lige“, izjavio je Vlada Vukoičić, trener Bosne.

Za razliku od meča sa Krkom, Vukoičiću će ovaj put na raspolaganju biti Ivan Ivanović i Goran Ikonić, koji se potpuno oporavio. Trener Bosne izjavio je da će njegov tim morati da pruži maksimum ukoliko želi da bude ravnopravan rival Partizanu.

Mladi centar Bosne Emir Zimić, takođe je istakao da će prednost domaćeg terena biti značajan faktor za njegovu ekipu.

Znam da će biti vrlo težak meč, ali se za njega pripremamo kao za svaki drugi. Protivnik je vrlo snažan, možda i najbolji u NLB ligi, ali i mi imamo svoje adute i pokušaćemo da iskoristimo prednost našeg parketa“.

Meč se igra u dvorani „Mirza Delibašić“ u subotu od 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: