NLB: Hemofarm gostuje u Splitu

Košarkaši Hemofarma gostuju Splitu u Hrvatskoj, u 13. kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2008.

19:51

Default images

Vrščani su u prvih 12 utakmica zabeležili čak deset pobeda, ali ih je prošle nedelje zadesio veliki peh pošto se povredio najbolji igrač ekipe Vladan Vukosavljević. Split u meč sa Vrščanima ulazi sa skorom 5-7. Trener Hemofarma Stevan Karadžić ocenio je da će borba pod košem presuditi pobednika ovoj utakmici. Karadžić je naglasio da je Split nezgodna ekipa, pogotovo na svom terenu.

"Imaju oni sada dosta svojih problema, ostali su bez trenera, ali to ne mora ništa da znači. Obično to ume da podigne i ujedini igrače. Imaju mlad i borben tim i neće nam biti lako", rekao je Karadžić.

On je rekao i da se Hemofarm može nadati pobedi samo ako uspostavi ravnotežu ispod koša i iskontroliše ofanzivni skok protivnika.

"Ali, istovremeno moramo da budemo efikasni sa tih pozicija. Mislim da će borba pod košem presuditi pobednika. Možemo da im pariramo na spoljnim pozicijama. Bilo bi dobro da pobedimo, jer je ovo za nas važna utakmica", rekao je Karadžić.

Sa druge strane, Split je nedavno ostao bez prvog trenera ekipe Slobodana Subotića koji je klub napustio nakon četiri uzastopna poraza. Novi trener ekipe je Teo Čizmić.

„Subotićev odlazak je veliki šok i za ekipu i za nas koji smo sa njim blisko sarađivali. Ipak, igrači moraju shvatiti da se tako nešto događa u sportu, moraju se trgnuti i ma koliko su bili vezani uz njega, moraju se ponovo koncentrisati samo na košarku", upozorava Čizmić.

„Sami rezultati pokazuju kako Hemofarm trenutno ima bolje rezultate od nas, treba priznati i kako je njihov 'roster' bolji od našeg, čak i u situaciji kada ne igra Vukosavljević. To ih stavlja u ulogu favorita i naša pobeda bila bi pravi pothvat. Mi imamo sjajnu prošlost i istoriju, ali stanje u klubu i na tabela otkrivaju da je za nas svaka pobeda podvig“, priznaje novi trener žutih.

Duel u Splitu počinje u subotu od 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: