Hemofarm ubedljiv protiv Zvezde

Košarkaši Hemofarma pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 84:65 (26:21, 18:12, 21:20, 19:12) u derbiju 10. kola NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 29.11.2008.

19:09

Default images

Vrščani su boljom igrom tokom celog meča stigli do osme pobede u sezoni i time preuzeli drugo mesto, potisnuvši večerašnjeg rivala na poziciju 3. Terenom je dominirao Bojan Krstović sa 27 poena (4/4 za 3, 4 skoka, 4 ukr. lopte). U domaćoj ekipi iskazao se i Vladan Vukosavljević (18p, 5s), dok su u Zvezdi malo bolji od ostalih bili Elmedin Kikanović sa 14 poena i Lorens Roberts (10p, 8s, 2bl).

Zvezda je bolje počela meč i vodila 12:8, ali su Vrščani tada pojačali i na prvu pauz otišli sa pet poena razlike. Do 16. minuta Hemofarm je već vodio 42:27 i bilo je jasno da je domaćin mnogo bliži pobedi.

Gosti su do poluvremena smanjili na -11, a u narednih petnaestak minuta razlika se kretala između sedam poena (posle atraktivnog prodora uz faul Bjelice) i 13 poena. Krstović je igrao pravu simultanku, snažnom igrom u odbrani i sigurnim šutevima sa distance čuveo je prednost svoje ekipe.

Ključni trenuci za rasplet dogodili su se posle dva minuta u poslednjem periodu, kada je Ovens na deset poena razlike promašio iz odlične pozicije, a na drugoj strani Krstović ubacio trojku i srušio Zvezdinu nadu u preokret. Na samoj sredini poslednje deonice Krstović i Božović sa po pet poena odvode domaćina na nedostižnih 82:61.
adriaticbasket.com
Dvorana "Milenijum", gledalaca 3.000. Sudije: Šutulović (Crna Gora), Mrdak (Beograd), Maričić (Kraljevo).

Hemofarm: Pavković 3, Despotović, Joksimović 2, Božović 9, Marković 4, Savović 4, Krstović 27, Mačvan 10, Petrović, Borisov 3, Marjanović 4, Vukosavljević 18.

Crvena zvezda: Kešelj 8, Lorens 10, Kikanović 14, S. Milošević, Kovač 2, Martinović 9, M. Milošević 2, Ovens 4, Šepa, Štimac 2, Bakić 7, Bjelica 7.

Stevan Karadžić, trener Hemofarm Štade, bio je veoma zadovoljan igrom svog tima.

"Ostvarili smo izuzetno važnu i ubedljivu pobedu, igrači zaslužuju sve čestitke za prikazano. Imali smo problema sa Zvezdinim ofanzivnim skokom i kada smo taj problem rešili stvari su došle na svoje mesto. Ono što me zabrinjava je nekoliko greška na Zvezdin presing. Vežbali smo to na treninzima, ali nismo uspeli da u svim fazama utakmice to pokažemo".

Svetislav Pešić se složio sa ocenom da je njegova ekipa nadigrana i čestitao rivalu.

"Hemofarm je pružio veličanstvenu igru, čestitam mu na tome. Da budem iskren, mislim da ono što su oni igrali u odbrani je najbolja defanziva koju sam video u dosadašnjem toku prvenstva. Konačan rezultat je odraz onoga što smo svi videli na terenu. Mi smo utakmicu izgubili mnogo pre poslednje četvrtine kada smo igrali izuzetno nedisciplinovano i šutirali čak 12-1 za tri poena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: