Težak poraz FMP-a u Zadru

Košarkaši FMP Železnika izgubili su u gostima od Zadra, sa 88:51 (24:13, 19:13, 25:12, 20:13), u okviru 10. kola NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 29.11.2008.

17:55

Default images

Beogradski tim odlično je otvorio meč u Zadru, serijom od 9:0 tokom prva dva minuta, ali je posle toga potpuno nadigran. Zadar je na poluvremenu imao prednost od 43:26, a u drugom poluvremenu domaći tim je dodatno povećao prednost i naneo FMP-u najteži poraz u NLB ligi ove sezone.

Filip Čović, sa 13 i Predrag Samardžiski, sa 10 poena, bili su jedini sa dvocifrenim učinkom kod FMP-a. Na drugoj strani, Zadrane je predvodio Amerikanac Džulijus Džonson, sa 26 poena.

Posle pada u finišu prve i drugoj četvrtini, FMP nije uspeo da se vrati u meč, iako su do odmora smanjili na 17 poena razlike, sa 21 koliko je iznosila prednost Zadrana sredinom drugog perioda. Ipak, tim Slobodana Klipe do kraja nije uspeo da smanji ispod 15 poena zaostatka. Zadar je posle 30 minuta vodio sa 68:38, a do kraja povisio na +37.

To je peti uzastopni poraz beogradskog tima u regionalnom takmičenju i ukupno osmi.

Zadar - FMP 88:51 (24:13, 19:13, 25:12, 20:13)

Zadar: Perić 14, Stipčević 14, Džonson 26, Prostran, Gečevski 9, Olivari, Ružić 12, Macura 6, Garnet, Ivanov 7.

FMP Železnik: Čović 13, Živanović 2, Labović 2, Marković, Lazić, Ilić 7, Stamenković, Protić 3, Musli 2, Samardžiski 10, Pnini 8, Milutinović 4.
adriaticbasket.com
Posle utakmice trener pobedničke ekipe Aleksandar Petrović pohvalio je svoju ekipu.

"Iznuzetno sam zadovoljan igrom, jer sam se bojao kako ćemo igrati ove nedelje bez povređenog Garneta. Ipak uspeli smo da ga ne koristimo u igri. Čestitam igračima na izvrsnoj utakmici, odlična defanzivna igra. Večeras je i Džubi Džonson bio odličan, on se vratio, i Rok Stipčević je odigrao sjajno, ali nikoga ne bih posebno isticao jer su svi odigrali izvrsno. Svima još jednom čestitam jer su ovo dva vredna boda koja smo osvojili".

Trener FMP-a Slobodan Klipa nije video mnogo toga dobrog u igri svog tima, ali mu se ambijent dopao.

"Čestitam Zadru na zasluženoj pobedi, čestitam vam i na ovoj prekrasnoj dvorani koja je jedna od lepših na ovim područjima. Žao mi je što nismo odigrali kao i obično, igrali smo neorganizovano i neborbeno. Zato ćemo morati da napravimo neke rezove. Znali smo da Zadar ima povređenih igrača, i mi ih imamo i mislili smo da ćemo zbog toga uspeti da napravimo bolji rezultat. Dobro smo počeli sa 9-0, ali nakon toga je Zadar napravio 24-0 i naša igra se posle toga raspala. Više nismo igrali košarku. Sâm index od 125 prema 17 najbolje pokazuje razliku u kvalitetu igre večeras".

Košarkaš Zadra Dejan Ivanov je optimista posle igre protiv FMP-a.

"Ovo je bila dobra druga utakmica. Svi smo odigrali odlično pogotovo odbranu. I sledeću utakmicu moramo pobediti i ja se nadam da hoćemo, te očekujem pobedu".

Centar FMP-a Predrag Samardžiski smatra da je ključnu ulogu imao Džubi Džonson.

"Čestitam Zadru na pobjedi. Džubi nas je ubio svojom defanzivnom igrom i šutom. Svi zadarski igrači su odigrali odlično i u drugom poluvremenu nismo mogli da se vratimo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: