NLB kaznila Split i Cibonu

Zvaničnici NLB lige kaznili su košarkaša Cibone Rolija Maršala sa 6.500 evra i tri meseca suspenzije u Jadranskoj ligi.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2008.

11:15

Default images

Maršal je viđen kao najveći krivac za tuču koja je izbila u Splitu tokom utakmice između domaćeg kluba i Cibone u subotu. Visoku kaznu dobio je i košarkaš Splita Siniša Štemberger koji će morati da plati 3.500 evra i da pauzira na tri utakmice NLB lige. Ukupna visina izrečenih novčanih kazni iznosi 13.500 evra.

Službena obrazloženja kazni:

1. Zbog prijave službenog osoblja i tuče, kažnjava se igrač KK Split Kroacija osigurannje S.Štemberger sa 3.500 evra i tri (3) utakmice neigranja na utakmicama X, XI i XII kola NLB lige ABA, shodno odredbama čl. 66.4 Propozicija takmičenja NLB lige ABA i čl. 56.2 Propozicija evropskih klupskih takmičenja FIBA.

2. Zbog prijave službenog osoblja, brutalne tuče i nanošenja telesnih povreda protivničkom igraču kažnjava se igrač KK Cibona R.Maršal sa 6.500 evra i vremenskom kaznom eigranja na utakmicama NLB lige ABA u periodu od tri (3) meseca shodno odredbama čl. 60.4 Propozicija takmičenja NLB lige ABA.

3. Zbog dosuđenih isključujućih ličnih grešaka igračima (Vrkić, Vlaić, Poljak, Brun, Radić), kažnjava se KK Split Kroacija osiguranje sa 1.000 evra shodno odredbama čl. 66.3 Propozicija takmičenja NLB lige ABA.

4. Zbog dosuđenih isključujućih ličnih grešaka igračima (Longin, Troha, Vukušić, Zubčić, Princ), kažnjava se KK Cibona sa 1.000 evra shodno odredbama čl. 66.3 Propozicija takmičenja NLB lige ABA.

5. Zbog nesportskog ponašanja navijača (bacanja bezopasnih predmeta i bacanja tvrdih predmeta na teren) kažnjava se KK Split Kroacija osiguranje sa 1.500 evra shodno odredbama čl. 54.1 i čl. 64.2 Propozicija takmičenja NLB lige ABA.

Košarkaški klubovi Split i Cibona imaju pravo žalbe na tačke 1. i 2. u roku od 24h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: