Čović za B92: "Sramota"

Predsednik FMP-a Nebojša Čović je u izjavi za B92 oštro reagovao na suđenje na meču Helios – FMP u Domžalama.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Subota, 15.11.2008.

23:06

Default images

Ekipa iz beogradskog predgrađa izgubila je 96:82, iako je minut pre kraja imala aktivan rezultat. Sudije Dražen Pehar i Dubravko Muhvić podelili su u finišu meča nekoliko tehničkih grešaka klupi FMP-a. Beograđani su u jednom trenutku čak i povukli ekipu sa terena, ali su se posle molbe prvog čoveka kluba Nebojše Čovića vratili i odigrali do kraja.

"Ekipa je izašla sa terena. Ja nisam hteo da mi učestvujemo u neregularnostima, i zamolio sam i momke i stručni štab, koje potpuno razumem, da se vrate na teren i da završe tih minut i nešto koliko je ostalo do kraja. To je sve sramota i to daje veoma ružnu sliku o regularnosti lige. Kada su igrači izlazili sa terena, njhovo obezbeđenje je krenulo da gura i naše igrače i nas iz uprave. Naravno, oni su očekivali da ćemo mi to da gledamo. Pa nećemo baš da gledamo, kao što i nismo gledali. Šte drugo da kažem, ovo je suludo ponašanje prvo ovog sudije Pehara, a onda i cinizam Muhvića.
Mislim da je on klasičan proizvod gospodina Radića, i da ova liga gubi svaki smisao ako se ovako nastavi. Ja nemam ništa protiv što oni privatno nabijaju pare u džepove, ali ne moraju nas da kradu da bi oni zarađivali. Naravno, oni će sada da pišu saopštenja, kazne, itd. To je banditizam. FMP je dvostruki prvak ove lige, FMP je sa najmlađom ekipom u ovoj ligi i u međunarodnom takmičenju. Nikada nismo imali primedbe na suđenja u ULEB-u i u ostalim takmičenjima. Ali ovde se radi o tendenciji. Oni pokušavaju da diktiraju stanje u srpskoj košarci, i mnogi treba da se zapitaju zapravo gde se mi nalazimo. Ali, ovo je FMP-ov problem, i FMP će svoj problem isterati do kraja", rekao je Čović za B92.

Utakmicu u Domžalama sudili su Dražen Pehar (BiH), Dubravko Muhvić (Hrvatska) i Tonči Anzulović (Hrvatska). Čović je rekao da su prva dvojica pomenutih tendenciozno sudili.
"Celu utakmicu Dražen Pehar je sudio tendenciozno, a podršku mu je naravno dao i Dubravko Muhvić. On je naš stari znanac. Taj Pehar nas je oštetio i u Splitu. Mislili smo da je imao loš dan međutim on očigledno ima kompleks FMP-a, i to šta je taj čovek radio večeras moram da kažem da nije normalno. Čovek leči svoje komplekse, i njegove tehničkim Radovanoviću, i njihovim prijavama za ono što smo mu rekli. Pa ne da mu treba reći, treba mu svašta reći. Jer to je klasičan lopov, i šta drugo reći lopovu koji vam iz džepa krade. On je našao da se iživljava na deci od 20 godina. On toleriše fizičke napade na Pninija, uz veoma ružna dobacivanja izraelskom reprezentativcu. Tolerisao je pet namernih faulova, i on i Muhvić."

Čović je rekao da je klub već podneo žalbu, ali dodao da ne očekuje puno od toga.

"Žalbu je gospodin Radovanović već uložio. Ali, kadija te tuži kadija ti sudi. Prema tome, žališ se onome ko ti ovo i radi. Mi ćemo naravno sprovesti tu celu proceduru, ali to je sramota, to nije košarka. To je više od igre. To ponašanje, to vređanje, to pljuvanje ove dece, to je sramota. Pa i na Laboviću je napravljeno otprilike pet namernih faulova, Pninija su tukli i rukama i nogama. Muhvić to gleda i pravi se lud. On to ne vidi. Pa to svi vide, samo on ne vidi. Da ne pričam o Protiću o Filipu... Ali dobro, nema problema, znaćemo to da vratimo na pravi način", rekao je predsednik ekipe iz Železnika."

Ekipa iz Železnika u prvih osam kola ima čak šest poraza. U narednom kolu, u Železniku gostuje Hemofarm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: