Pešić: "Partizan ima iskusniji tim"

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić ocenio je povodom predstojećeg okršaja sa najvećim rivalom, da u derbiju nema favorita, ali da Partizan ima iskusniji tim.

Izvor: B92

Subota, 15.11.2008.

14:35

Default images

"Srpskoj javnosti su dobro poznati kvaliteti ekipe Partizana. Trener 'crno-belih' Duško Vujošević ima na raspolaganju talentovane momke čije ponašanje može da služi kao primer drugim sportistima", istakao je Pešić.

Pešić je napomenuo da će, s obzirom da je domaćin, Partizan imati veliku podršku navijača, ali je napomenuo da je to izazov za njegove izabranike da "pokažu da su pravi takmičari".

"Mislim da su ovakve utakmice najbolji test za kvalitet i karakter mladih igrača i da je dobro da se Zvezdini košarkaši što pre upoznaju sa atmosferom kakva će biti na sutrašnjem derbiju", rekao je Pešić.

Prema njegovim rečima "crveno-beli" će u duelu sa aktuelnim državnim i šampionom regionalnog takmičenja morati da pruže maksimum ukoliko žele dobar rezultat.

"Moramo da se koncentrišemo samo na zbivanja na terenu i da se trudimo da ispoštujemo sve zadatke. Samo takvim pristupom možemo se suprostaviti rivalu na pravi način", naglasio je Pešić.

Treneru "crveno-belih" zasmetao je način distribucije karata za duele dva naša najpopularnija kluba prema kome gostujući navijači dobijaju samo simbolični broj karata.

"Mislim da je pravi derbi onda kada se i na tribinama vodi borba u granicama korektnosti i bez fizičkih obračuna", zaključio je Peših koji će u nedelju prvi put sedeti na klupi u "večitom" derbiju.

Duel između Partizana i Crvene zvezde na programu je nedelju od 18,30 časova u dvorani "Pionir".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: