Slavlje Splićana u Novom Sadu

Košarkaši Vojvodine poraženi su od Splita rezultatom 72:70, u sedmom kolu NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 08.11.2008.

22:15

Default images

Šesti poraz Vojvodina je doživela na neverovatan način – domaći su u poslednjih sedam sekundi krenuli u napad, izgubili loptu i primili koš, a heroj četvrtog uspeha splitskog kluba bio je Antonio Grant. Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Peković sa 20, Borovnjak sa 18 i Šutalo sa 15 poena.

U dalmatinskoj ekipi bio je Šenon sa 18 poena, a upravo je američki košarkaš sa linije slobodnih bacanja izjednačio na 70:70.

Tokom celog prvog poluvremena nijedna ekipa nije stekla više od četiri poena prednosti, a tokom trećeg perioda domaći tim dolazi do plus deset. Međutim, Splićani su uspeli da uhvate priključak i uđu u interesantnu završnicu.

Vojvodina je u poslednjem minutu vodila 70:64, ali se onda dogodila serija neverovatnih grešaka novosadskog tima – Popović i Peković izgubili su po jednu loptu, a Borovnjak je promašio oba bacanja (ukupno tri u poslednjih 80 sekundi), čime je splitskom klubu praktično poklonjen trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: