Trijumf FMP-a posle produžetka

Košarkaši FMP Železnika savladali su Vojvodinu posle produžetaka rezultatom 99:90 u trećoj rundi NLB lige. To je prva pobeda ’Pantera’ u novoj sezoni.

Izvor: Saša Ozmo

Subota, 11.10.2008.

20:22

Default images

Centar Miroslav Raduljica bio je najzapaženiji kod pobednika sa 22 poena (8-11 za dva) i 11 skokova (indeks 37), kapiten Dragan Labović je imao 29 poena (12-20 iz igre) i 7 uhvaćenih lopti, a Filip Čović je postigao 21 poen (). U taboru Novosađana Goran Bajić je ubacio 20 poena (9-10 za dva, 6 sk), Marko Peković je zabeležio 16, baš kao i Dejan Borovnjak.

Do prve osetnije prednosti u Železniku došla je Vojvodina, pošto je Bajić dao šest poena u nizu, a posle koša Jovanovića okončana je vrlo efikasna prva četvrtina – 30:23 za goste.

Mladi Andreja Milutinović, rođen 1990. godine, postiže trojku za poravnanje sredinom druge deonice, a do poluvremena se igralo ’koš za koš’ uz blagu inicijativu tima Slobodana Klipe.

Činilo se da je domaćin prelomio meč početkom poslednjeg perioda, kada je poenima Čovića i Nikole Ilića došao do devet poena viška. Stečeni suficit držali su do tri minuta pred kraj, kada je ’proradio’ Marko Peković, a Borovnjak posle koša Bajića pogađa trojku za totalni preokret – 83:82.

Raduljica i Čović vraćaju ’Panterima’ vođstvo, ali Peković uspeva da izbori produžetak svom timu. Ekipu iz predgrađa Beograda fantastično je služio šut u dodatnom periodu, pošto su dali tri trojke uzastopno (Čović i dve Labović). ’Skakavci’ nisu imali adekvatan odgovor i FMP je konačno došao do prvog slavlja u sezoni.

Železnik u sledećem kolu putuje u Split, a Vojvodina u Ljubljanu na gostovanje Olimpiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: