Pešić: "Jedva čekam debi u Pioniru"

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić raduje se prvom meču pred svojim navijačima, u okviru Jadranske lige.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 10.10.2008.

12:16

Default images

Zvezda u subotu od 16 časova dočekuje ljubljansku olimpiju u trećem kolu regionalnog takmičenja, posle dve pobede na gostovanjima na startu sezone. Pešić je napomenuo da utakmice pred domaćom publikom mogu biti opterećenje za mlade igrače sa kojima radi, ali je dodao da su to situacije u kojima sportisti daju sve od sebe i mećevi u kojima se pokazuje poseban kvalitet.

"Voleo bih da naši navijači prepoznaju veliku želju svih u klubu i da zajedno stvorimo pozitivnu energiju koja će biti osnov dobrih rezultata u narednom periodu. Za takav uspeh u ovom trenutku je najpotrebnije strpljenje", poručio je Pešić na konferenciji za novinare u sedištu kluba.

On je ocenio da je Olimpija klub za poštovanje u svakom pogledu i protivnik koji daje poseban motiv njegovim pulenima "zbog bogate tradicije, dugogodišnjeg igranja Evrolige i odlično selektiranog tima za ovu sezonu".

Prema Pešićevim rečima, najjače oružje slovenačkog prvaka su iskusni igrači, makedonski reprezentativac Vlado Ilijevski i Marko Milić, ali, kako je dodao, ne treba zanemariti ni ostale prvotimce ekipe iz Ljubljane.

"Nas uoči subotnjeg susreta može da raduje veliko angažovanje igrača kako na treninzima tako i u prva dva meča u novoj sezoni. Borbenošću i motivacijom uspeli smo da nadoknadimo nedostatke kao što su neuigranost i nepostojanje dobre odbrane u kontinuitetu", zaključio je Pešić.

Crvena zvezda će u meču sa "zmajčekima", koji počinje u 16.00 čašova u hali "Pionir", nastupiti u kompletnom sastavu, osim duže odsutnog Tadije Dragićevića.

Do sada je Zvezda pred svojom publikom održala samo otvoreni trening pre dve nedelje, na kraju priprema za sezonu.

Parovi 3. kola NLB lige:

Crvena zvezda – Olimpija (16:00)
Zagreb – Cibona (16:30)
Hemofarm – Partizan (17:30)
FMP – Vojvodina (18:00)
Zadar – Bosna (18:00)
Helios – Krka (19:00)
Budućnost – Split (20:00)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: