Zvezda ubedljiva u Novom Mestu

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Krku u Novom Mestu 83:56, u drugom kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2008.

21:41

Default images

Elmedin Kikanović bio je najefikasniji igrač utakmice sa 16 poena. U ekipi Svetislava Pešića istakli su se i Bakić sa 11, Kešelj sa devet, Marinović sa osam i Štimac i Ovens koji su postigli po sedam poena. U domaćem sastavu Šilds je ubacio 13, a Šebić 12 poena.

Tim Svetislava Pešića sada ima dve pobede iz isto toliko duela, nakon trijumfa u Železniku u prvom kolu.

Za razliku od prvog kola, kada je slabo otvorila utakmicu, Zvezda je u Novom Mestu od samog starta zaigrala dobro. U prvoj deonici odlični su bili Kikanović, Bakić i Kešelj, i ekipa Svetislava Pešića je vodila 20:16 nakon 10 minuta.

Početkom druge četvrtine Krka se vraća sa nekoliko uspešnih akcija iskusnog Davora Marcelića, ali su u finišu poluvremena uzvratili Roberts i Kikanović i gosti iz Beogara su nakon 20 minuta vodili 37:29.

Treći period počeo je trojkom na ovom meču odličnog Borisa Bakića, i to je bio znak sjajne igre 'crveno-belih' u drugom delu. Zvezda je treću deonicu dobila sa 28-16, i u poslednju deonicu ušlo se sa 20 razlike za goste (65:45).

Razigrani 'crveno-beli' se ni tada nisu zaustavili i početkom 36. minuta posle prvih poena Kovača bilo je najvećih 73:47. Pešić je u finišu šansu dao i Bjelici, Stevanu Miloševiću i Nedoviću.

Zvezda u subotu dočekuje ljubljansku Olimpiju u Pioniru, i to će novom timu Zvezde biti premijera pred svojim navijačima u novoj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: