Hemofarm ubedljiv protiv Budućnosti

Izvor: B92

Utorak, 25.03.2008.

22:06

Default images

Košarkaši Hemofarm Štade dobili su pred svojom publikom prvi meč četvrtfinalne serije NLB lige sa ekipom Budućnosti. Hemofarm je crnogorsku ekipu savladao rezultatom 87:71 (28:16, 16:19, 17:20, 26:16) . Revanš u Morači igra se u četvrtak, a eventualna majstorica na programu je u subotu, ponovo u Milenijumu.

Hemofarm je tako potvrdio dominaciju nad Podgoričanima na svom parketu. Vrščani su i u ligaškom delu NLB lige i u šesnaestini finala ULEB kupa deklasirali rivale pred svojom publikom i doživeli mnogo blaže poraze na strani.

Rol Maršal je za domaću ekipu dao 25 poena, uz 6 asistencija i 4 skoka. Boris Savović i Nebojša Joksimović dali su po 15, a Vladan Vukosavljević 12 poena.

U gostujućem timu daleko najbolji bio je Nemanja Gordić sa 24 poena, Vladimir Micov dao je 12 poena uz 5 asistencija.

Posle početne inicijative domaćih Budućnost u petom minutu dolazi u jedino vođstvo na meču – 12:11. Sledi serija 19-4, koja Hemofarmu donosi 14 poena razlike na početku drugog perioda.

Budućnost je u dva navrata uspela da svede razliku na pet poena, a početkom poslednjeg perioda Dragojlović je pogodio za samo 61:57, ali će ubrzo razlika ponovo biti dvocifrena.

To je u potpunosti slomilo otpor Budućnosti, koja nije uspela da makar zadrži neizvesnost u finišu.

Trener Hemofarma Vlada Vukoičić je u celini bio zadovoljan onim što su prikazali njegovi izabranici.

"Ovakve utakmice se ne igraju na razliku, već na pobedu. Mi smo trijumf večeras gradili na dobroj igri u prvoj četvrtini, jer je nakon vođstva od 12 poena to diktiralo dalji tog susreta", izjavio je posle utakmice Vukoičić, dodajući da su Vrščani imali nekoliko padova u igri tokom meča.

"Nismo imali dovoljno snage, mudrosti i koncentracije da u pojedinim trenucima reagujemo bolje, pa smo dozvolili Podgoričanima da smanje prednost. Zadovoljan sam činjenicom da su igrači počeli da shvataju neke moje zahteve u igri. Očekuje nas teška utakmica u revanšu, ali verujem da možemo da napravimo dobar rezultat", rekao je trener Hemofarma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: