NLB liga, rasplet sledi...

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Petak, 21.03.2008.

20:21

Default images

U subotu i nedelju biće odigrane utakmice poslednjeg, 26. kola NLB lige. U subotu je na programu i zaostali meč 22. kola, Partizan - Cibona, pa će 'crno-beli', jedini predstavnici lige u Evroligi, igrati dve utakmice. Jasno je da će u plej of sa pozicija jedan i dva ekipe Partizana i Zadra, znaju se i učesnici doigravanja, Hemofarm, Olimpija, Crvena zvezda, Cibona, Budućnost i FMP Železnik, a subotnji mečevi daće odgovor na pitanje ko će sa kim igrati u četvrtfinalu regionalnog takmičenja.

Partizan u subotu dočekuje Cibonu posle slavlja u utakmici sa Panatinaikosom. Jedan od najzaslužniji za pobedu 'crno-belih' u Zagrebu bio je Slavko Vraneš.

"Cibona je dobra ekipa, sa puno iskusnih pojedinaca, ali sam siguran da možemo još jednom da ponovimo dobru partiju i dođemo do pobede. Uveren sam da ćemo imati veliku volju i snažnu energiju da posle sjajne pobede nad Panathinaikosom srušimo velikog rivala i još jednom overimo lidersku poziciju. Neće biti lako," kaže Vraneš i tvrdi da je njegova ekipa motivisana, "Suludo bi bilo da nemamo motiva posle svih lepih stvari koje su nam se desile i velikih rezultata koje smo ostvarili. Možda nam je nekada bilo potrebno da se posebno motivišemo, sada je to potpuno normalno."

Cibona je ranije odigrala meč poslednjeg kola a sa Partizanom će igrati za što bolji plasman pred plej of.

"To je utakmica po meri, radi se o evroligašu, a naša je ekipa sastavljena baš za takve protivnike. Mi smo stvoreni da igramo utakmice dva puta nedeljno, tako da nam to ne predstavlja nikakav problem. Snaga Partizana se zna, nsiu bez razloga prvi, no i mi šanse za pobedu imamo. Sreća je naša što nema povređenih niti bolesnih," kaže trener Cibone Ivan Sunara.
Crvena zvezda gostuje u zadru, domaći tim sigurno je drugi, a 'crveno-beli' se bore i za bolju poziciju u plej ofu i za plasman u ULEB kup.

"Moramo preko četvrtfinala do Fajnal Fora, čime ćemo verovatno dobiti i organizaciju završnog turnira. Biće teško, iscrpljujuće. Ko god bude sa druge strane neće biti lako," kaže pred meč trener Zadra Aco Petrović.

I Zadar i Crvena zvezda su se oprostili od ULEB kupa u osmini finala. Sada im ostaju NLB liga i domaća prvenstva.

"Trijmuf u Zadru nam donosi mesto u ULEB kupu, samo tako moramo da razmišljamo. Imali smo jedan dan više za pripremu od rivala. U Dalmaciju smo stigli ranije, kako bismo se što bolje pripremili i kvalitetnije odigrali utakmicu. Boris Bakić je još uvek rovit od povrede skočnog zgloba, ali je u timu. Nadam se da će biti u mogućnosti da nam pomogne. Jači smo i za Vujadina Subotića. Dug niz godina nismo dobili u Jazinama. Uzdam se u naš veliki motiv. Biće to novi veliki ispit za ovaj tim," rekao je trener Crvene zvezde Stevan Karadžić.

FMP dočekuje Olimpiju, ako ekipa iz predgrađa pobedi sa više od sedam koševa razlike obezbediće nastup u ULEB Kupu sledeće sezone.

"Nadam se da će biti još takvih utakmica. Igrama u poslednjih par meseci ušli smo u situaciju da u poslednjem kolu, na svom terenu odlučujemo o plasmanu u ULEB kup," rekao je Slobodan Klipa, trener tima iz Železnika, "Pobedom od sedam poena razlike bismo u krugu pretekli direktne rivale."

"Ako izgubimo, biće nam puno teže. To bi značilo da nas čekaju dve naporne utakmice u gostima u četvrtfinalu, a u gostima ove sezone ne igramo najbolje," kaže kapiten Ljubljančana Marko Milič, "Trebalo bi da pobedimo u Železniku, možda zvuči prepotentno ali mislim da nas u Ljubljani ni ekipa kakvu ima Partizan neće pobediti."
Hemofarm u vojvođanskom derbiju gostuje u Novom Sadu. Vrščani bi pobedom ostvarili klupske ciljeve.

"Pobeda nam je neophodna kako bismo obezbedili mesto u ULEB kupu, samim tim dobili bismo povoljniji raspored za četvrtfinale plej-ofa NLB lige. Ne bih ništa konkretno obećao, ali iskoristićemo svaku šansu da napravimo što bolji rezultat," rekao je novi trener Hemofarma Vlada Vukoičić.

Novosađani igraju 'za obraz' i 50% na kraju prvenstva.

"Na parket ćemo istrčati u kompletnom sastavu, spremni da pružimo najviše što možemo. Želimo da se na kraju NLB lige pobedom oprostimo od navijača. Naše utakmice sa Hemofarmom su uvek uzbudljive i lepe. Siguran sam da će tako biti i ovoga puta," rekao je Ivica Mavrenski, trener Vojvodine.

Sve rezultate NLB lige možete da pogledate ovde.

NLB, 22. kolo:

subota
Partizan - Cibona .................. 17.00

NLB, 26. kolo:

Helios - Cibona ..................... 74:88
Zagreb - Široki ....................... 79:80

subota
Vojvodina - Hemofarm ........ 17.00
Zadar - Crvena zvezda ......... 17.00
Slovan - Budućnost .............. 17.00
FMP - Olimpija ....................... 17.00

nedelja
Partizan - Split 19.00

Tabela NLB lige
1. Partizan Igokea .................. 22/ 2
2. Zadar ................................... 18/ 7
3. Hemofarm STADA ............ 15/10
4. Union Olimpija .................. 15/10
5. Crvena zvezda ................... 15/10
6. Cibona ................................ 15/10
7. Budućnost ........................ 14/11
8. FMP Železnik ..................... 14/11
9. Vojvodina Srbijagas ......... 12/13
10. Split CO ............................. 11/14
11. Helios Domžale ............... 6/20
12. Široki Prima Pivo .............. 7/19
13. Zagreb CO ......................... 7/19
14. Geoplin Slovan ................. 5/20

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: