NLB: Derbi mečevi u Vršcu i Zagrebu

Izvor: B92, zvanicni sajt

Petak, 09.11.2007.

19:22

Default images

Ovog vikenda na programu su mečevi devetog kola regionalne NLB košarkaške lige. Srpski derbi igra se u Vršcu, gde se u subotu od 17.30 sastaju Hemofarm Štada i FMP Železnik. Oba tima u duel ulaze posle trijumfa u prvoj rundi ULEB kupa na domaćem parketu, Hemofarm protiv ekipa Šarlroa, a FMP protiv Ovarensea.

"Naši mečevi su uvek bili magnet za publiku. Stari smo znanci, skoro svaki naš duel odlučuje jedna lopta. Jedno je sigurno - publika će uživati. U goste nam dolazi veoma kvalitetan protivnik. FMP ima sistem, zaustavljanjem jednog pojedinca ne možeš da računaš na pobedu. Pokriveni su na svim pozicijama, ali svakako najveća opasnost preti od kapitena Bojana Krstovića. Ekipa koja bolje odradi defanzivne zadatke biće bliža uspehu. Žao mi je što nećemo moći da računamo na Bobana Marjanovića, na ovom meču bi nam mnogo značio jer FMP ima jaku centarsku liniju", rekao je trener Hemofarma Miroslav Nikolić.

Vrščani u ovaj duel ulaze sa jednim novajlijom – Amerikancem Trejom Džonsonom, a drugi Amerikanac Rol Maršal treba da stigne u toku sledeće nedelje.

"Gostovanje Hemofarmu nam dolazi u nezgodnom trenutku. Ipak, nema kukanja, moramo da zbijemo redove i u Vršcu odigramo kvalitetnije. Dosta smo uigraniji, ali evidentno je da još uvek imamo veliku rezervu. Zato se i dalje više bavimo svojom nego igrom protivnika. Naša odbrana biće ključ uspeha", kaže trener FMP-a Vlada Vukoičić.
Ekipu Partizana Igokee u nedelju očekuje gostovanje Ciboni. Još jedan u nizu napornih mečeva za crno-bele, dolazi posle poraza u hali Pionir od Panatinaikosa. I Zagrepčani su doživeli poraz, ali na gostovanju u Solunu od Arisa.

"Zagreb nam je uvek bilo jedno od najtežih gostovanja. Prošle sezone u polufinalu plej-ofa smo prekinuli neugodnu tradiciju u Memorijalnom centru Dražen Petrović. Nadam se da ćemo i ovoga puta biti uspešni i zadržati lidersku poziciju. Odlično se poznajemo. Najveća opasnost nam preti od Hoskina, Mulaomerovića, starosedeoca Vorena, Andrića i naravno Ajusa koji pogađa iz neverovatnih situacija", tvrdi Novica Veličković, krilni centar Partizana Igokee.

Crvena zvezda se vratila iz Češke trijumfalno. Na redu je duel u hali Pionir u subotu od 19 časova protiv Zagreba, ekipe koja u Beogradu nikada nije pobedila crveno-bele.

“U poslednje vreme Zagreb igra u velikoj formi, što ne pokazuju njihovi rezultati, već igra koju su prikazali u poslednja dva kola protiv Zadra i Hemofarma. Jakov Vladović je jedan od najkorisnijih igrača lige, a veoma opasni su i Krunoslav Simon, kao i Ante Tomić. Posebnu pažnju moramo obratiti i na Josipa Sesara koji je iskusan vrhunski igrač. On nije trenutno u prepoznatljivoj formi, ali zna da odigra na potez i na inspiraciju. Zagreb je generalno skup dobrih igrača i moramo da imamo ozbiljan pristup ukoliko želimo da ostvarimo sedmu pobedu u NLB ligi”, kaže šef stručnog štaba Crvene zvezde Stevan Karadžić.
Zvezda i Zagreb do sada su odigrali 12 međusobnih duela. Beogradski tim je zabeležio devet pobeda uz tri poraza. Zvezdaši su u Pioniri svih pet mečeva rešili u svoju korist sa prosečnom razlikom od 22.6 poena. Crveno-beli imaju niz od četiri trijumfa protiv Zagreba koji je počeo pre skoro tri godine.

Košarkaši Vojvodine će u subotu igrati u Sloveniji protiv Heliosa. Biće to prava prilika da Novosađani uhvate priključak sa timovima iz gornjeg dela tabele.

"Helios je kvalitetna ekipa koja posebno dobro igra na svom parketu. Očekuje nas težak, ali ne i nemoguć zadatak. Bodovi protiv Olimpije su nam mnogo značili, pogotovo na psihološkom planu. Čvrsta odbrana je jedini siguran put do pobede. Protiv Olimpije, koja nam je ubacila samo 70 poena, dokazali smo da možemo veoma kvalitetno da odigramo u defanzivi. Ako uspemo to da ponovimo, otvariće nam se prolaz ka trijumfu. Veoma je bitno što ćemo na gostovanju Heliosu biti u kompletnom sastavu", ističe trener Vojvodine Ivica Mavrenski.

U ostalim mečevima devetog kola NLB lige igraju:

Zadar – Slovan (subota, 20)

Budućnost – Split (subota, 19)

Olimpija – Široki (nedelja, 12)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: