NLB: Zvezda tri od tri

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Sreda, 10.10.2007.

22:02

Default images

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su i treću pobedu na startu NLB lige, pošto su u derbiju trećeg kola savladali Cibonu u Pioniru 106:93 (31:28, 24:19, 19:24, 32:22). Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je sjajni Tadija Dragićević koji je utakmicu završio sa 30 poena (šut iz igre 19-12). Pored Dragićevića istakao se i Amerikanac Omar Kuk sa 26 poena, 9 asistencija i 5 ukradenih lopti, a odličan je bio i Nenad Mišanović sa 17 poena i 13 skokova. Sa druge strane, Cibonu su predvodili Ajuso sa 27 i Hoskin sa 21 poenom.

Zvezda je na debiju u novoj sezoni pred svojim navijačima loše počela utakmicu (5:0 za Cibonu na startu), ali je nakon toga ubrzo stigla do prednosti koju do kraja meča nije ispuštala.

Meč je ipak odlučen tek u poslednjoj četvrtini, kada je pri vođstvu 85:80 domaći tim napravio seriju 7-0, i tako otklonio dileme oko pobednika.

Zvezda će sjajan start sezone pokušati da nastavi u sledećem kolu kada gostuje Budućnosti u Podgorici.

Trener Crvene zvezde Stevan Karadžić zahvalio je publici na velikoj podršci i kazao da nije sasvim zadovoljan igrom u odbrani.

"Hvala publici, izgurala nas je kada smo pali u igri. Zadovoljan sam pobedom, ali ne i igrom u odbrani. Greške su, medjutim, bile samo plod umora, ne tehničkih stvari. Očekuju nas dve teške utakmice i nemamo vremena za slavlje", rekao je Karadžić novinarima.

Trener Zvezde ocenio je da je Kuk pravo rešenje na mestu plejmejkera, ali je dodao da su svi igrači, pored Dragićevića i Mišanovića, dali svoj doprinos pobedi.

Trener Cibone Josip Vranković izjavio je da njegova ekipa mora "mnogo toga da promeni" u svojoj igri.

"Zaslužena pobeda Crvene zvezde. Mislim da ćemo morati da radimo na odbrani, ako želimo da budemo ozbiljan tim", istakao je Vranković.

Crvena zvezda: Krasnić 3, Marković 11, Kikanović 6, Kuk 26, Kovač 6, Mišanović 17, Tica, Dragićević 30, Rondović, Cvetković 3, Šljivančanin 4, Bakić.

Cibona: Voren 18, Rozić 8, Mulaomerović 10, Andrić 4, Krasić 2, Hoskin 21, Princ 1, Vukušić, Zorić, Ajuso 27, Kastropil, Alfri 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: