Bogdanović pogodio osam trojki – 32 poena i pobeda!

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović oborio je rekord karijere po broju pogođenih trojki.

Izvor:

Nedelja, 11.04.2021.

21:15

Bogdanović pogodio osam trojki – 32 poena i pobeda!
Foto: Profimedia

Postigao je osam trojki i ukupno ubacio 32 poena. Šutirao je 8/15 za tri, 1/6 za dva i 6/7 sa linije penala.

Atlanta je pobedila Šarlot u gostima rezultatom 105:101.

Atlanta je igrala bez pola ekipe. Nije bilo Janga, Galinarija, Rediša, Hantera, Kolinsa... Ipak, odigrali su odličnu utakmicu.

U prvoj četvrtini je Bogdanović šutirao 2/3 za tri poena, upisao je šest poena, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu, a odlični su bili i Gudvin, Hil, Kapela i Lu Vilijams.

Bili su mnogo bolji od Šarlota i imali su +13 posle prve četvrtine. Hornetsi su se vratili u drugoj četvrtini i igrali su mnogo bolju odbranu, pošto su Hoksi za 12 minuta postigli samo 19 poena.

Bogdanović je pogodio još dve trojke i imao 12 poena na poluvremenu, a njegov tim imao je +7. Bogdanović u istom ritmu nastavlja i u trećoj četvrtini.

Pogađa jednu trojku, pa onda i dva bacanja, nakon što je fauliran na šutu posle ofanzivnog skoka. Zatim je oprobao i trojku sa devet metara i pocepao mrežicu.

Novom trojkom, sedmom na meču, izjednačio je rekord karijere, pošto je treći put došao do sedam trojki na meču.

Posle tri četvrtine imao je 23 poena i Atlanta je imala zaostatak od dva poena. Bogdan 25. poenom, ukradenom i asistencijom otvara poslednju četvrtinu, ali su svi u njegovoj ekipi stali, pa i on, pošto je u jednom trenutku promašio otvorenu trojku.

Šarlot je igrao bolje i na sedam minuta do kraja došao do +10, a onda Bogdanović pogađa dva bacanja i dolazi do 27 postignutih poena.

Na četiri minuta do kraja bilo je +3 za Šarlot i imali smo zanimljivu i neizvesnu završnicu u najavi.

Bogdanović je pogodio i osmu trojku na dva minuta do kraja, što mu je rekord karijere i imao je 30 poena, a onda je Kapela zakucao za izjednačenje.

U poslednjem minutu Kapela i Lu Vilijams donose preokret, a onda Kapela na 43 sekunde do kraja krade loptu na +2 za Atlantu.

Bogdanović je fauliran na 6 sekundi do kraja i sa dva bacanja rešava utakmicu.

Istakli su se i Kapela sa 20 poena i 15 skokova, Gudvin sa 17 i Lu Vilijams sa 13 poena.

U poraženom sastavu istakli su se Bridžis sa 23 i Rozir sa 18 poena.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: